Noi fisuri pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie, construit de Salini Impregilo; factorii implicați, convocați vineri la CNAIR

Noi fisuri pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie, construit de Salini Impregilo; factorii implicați, convocați vineri la CNAIR

Noi fisuri, crăpături și denivelări ale carosabilului au apărut pe o lungime de 70 de metri pe autostrada Sibiu-Orăștie, pe sensul de mers Sibiu - Sebeș (276+100 - 276+170), fapt pentru care toți factorii implicați în derularea proiectului au fost convocați vineri la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru a prezenta un raport privind cauzele acestei probleme și pentru a dispune o soluție de remediere.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, remis joi AGERPRES, ca urmare a acestei situații, a fost impusă restricție de viteză de 60 de kilometri/oră, iar pe un segment de drum de 200 de metri traficul a fost deviat pe banda 2.

"La fața locului a fost trimisă o echipă formată din specialiști CNAIR care au constatat că deplasările taluzului și șanțului din vecinătatea sectorului respectiv au afectat banda de urgență și banda 1. În acest moment, sunt efectuate măsurători topografice în vederea verificării evoluției fenomenului de tasare și a deformărilor la nivelul carosabilului. Au fost convocați mâine la sediul CNAIR, toți factorii implicați în derularea proiectului, pentru a prezenta un raport privind cauzele acestei probleme și pentru a dispune o soluție de remediere", se spune în comunicat.

Până la rezolvarea problemei, zona este monitorizată constant de către DRDP Brașov, care va raporta permanent orice modificare a situației existente, precizează compania.

Segmentul de autostradă Sibiu-Sebeș face parte din autostrada Orăștie-Sibiu și a fost deschis circulației în anul 2014. În anul 2015 au apărut probleme pe acest lot, ceea ce a făcut necesară demolarea și reconstrucția unui sector de 200 de metri, redeschis în același an și care este operațional la ora actuală.

Ca urmare a acestor probleme, a fost reziliat contractul cu Salini Impregilo SpA, căruia i-a fost reținută garanția de bună execuție în valoare de aproximativ 60 milioane lei.

În aceste condiții, toate lucrările pentru remedierea neconformităților apărute la acest segment de autostradă vor fi suportate din această sumă, mai spune CNAIR.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cristian Boureanu și Laura Dincă s-au despărțit după aproape 7 ani de relație

2 Categoria „valori” / Așa arată casele interlopilor / Adrian Beleaua se laudă pe TikTok cu foișorul din curte

3 Categoria „valori” / „Bujilă” și Leo de la Kuweit, la un pas de bătaie / În conflict a intervenit și Anaser

4 Așa o fi?

5 Cifrele nu mint niciodată