Nou SCANDAL în PSD! Pașcu dezvăluie că Dăncilă păstrează pentru ea postul de comisar al României!

Nou SCANDAL în PSD! Pașcu dezvăluie că Dăncilă păstrează pentru ea postul de comisar al României!

Nou SCANDAL în PSD! Pașcu dezvăluie că Dăncilă păstrează pentru ea postul de comisar al României! Ioan Mircea Pascu, fost europarlamentar PSD, sugereaza ca Viorica Dancila urmareste sa ocupe postul de comisar european din partea Romaniei, aceasta transmitand numele Rovanei Plumb tocmai pentru ca stia ca va fi respinsa.

„Și dacă propunerea României pt comisar european a fost făcută tocmai sa fie respinsă, prelungind astfel alcătuirea noii Comisii și permițând persoanei care vânează cu adevărat aceasta funcție s-o ... prindă?”, a scris Pascu pe Facebook.

Guvernul Dancila a retras, in urma cu doua zile, candidatura lui Pascu pentru postul de comisar european interimar din partea Romaniei.

Viorica Dancila stie ca Rovana Plumb va fi respinsa de Parlamentul European si asta ii convine de minune intrucat spera ca ea insasi sa obtina postul de comisar european diupa alegerile prezidentiale, a anuntat recent jurnalista Ioana Ene Dogioiu, citand surse politice.

Dogioiu afirma, citand surse de la Bruxelles, ca „dna Plumb are sanse minime sa treaca de PE”. Acest lucru il stie si Dancila, care spera sa obtina de fapt aceasta functie pentru ea insasi.

„Din start, propunerile facute de Guvernul Dancila, dupa cat se pricepe PSD, adica Rovana Plumb si Dan Nica, nu au fost acceptabile pentru viitorul presedinte al CE, Ursula von der Leyen. Pentru ca niciuna nu prezinta garantii de competenta, in schimb, ambele prezinta probleme de integritate. Ca in vorba aceea, nu e frumoasa, dar e batrana”, scrie Dogioiu pe ziare.com.

Ea explica apoi ca sefa CE merge pe mana Parlamentului European pentru a o respinge pe Plumb intrucat Dancila a insistat cu nominalizarea lui Plumb: „Iar dna von der Leyen probabil exact pe asta mizeaza, practic asigura ofranda de autoritate a PE”.

„Legislativul european este intr-un moment de afirmare a autoritatii sale. Si in legislatura trecuta, PE a tinut sa-si manifeste autoritatea respingand candidatura slovenei Alenka Bratusek. Asa ca dna von der Leyen avea toate motivele sa-si pregateasca pierderile controlate.

Si greu de gasit un candidat mai bun pentru respingere decat dna Plumb, treaba e ca rezolvata. E „in carti” si frantuzoaica Sylvie Goulard, care insa a returnat suma din scandalul angajarilor fictive, spre deosebire de dna Plumb, care nici macar nu a putut fi anchetata.

Cine ar putea fi a doua propunere a Romaniei? Teoretic, prietena si colega de shopping a dnei Dancila, Ramona Manescu. Doar ca pe dna Manescu nu are cine sa o sustina. PSD care sa aduca sustinerea socialistilor? Nu. Ea nu e pesedista. O vedeti pe Rovana Plumb de-abia respinsa votand vesel nominalizarea Ramonei Manescu?

Doritoare se pare ca e insa alta. Surse politice spun ca dna Dancila isi pregateste acest exit spre Comisia Europeana (CE) si incearca sa fenteze calendarul, adica sa impinga finalizarea CE pana dupa primul tur al prezidentialelor din Romania. Greu de crezut in conditiile in care J.C. Juncker a anuntat deja ca actuala CE va pleca la 1 noiembrie. Deci ar fi graba mare pentru finalizarea tranzitiei.

Nu se stie insa ce se va intampla cu Brexit-ul, iar proiectul a fost ca el sa fie incheiat de actuala CE, care cunoaste dosarul. In plus, daca Marea Britanie va fi in UE la data intrarii in paine a noii Comisii Europene, trebuie sa existe si un comisar britanic. Se pare ca unor functionari ai actualei Comisii le-au fost prelungite deja contractele pana in februarie. Deci e posibil sa existe o asteptare a necesitatii unei prelungiri.

Iar aceasta prelungire ar fi favorabila pentru planul dnei Dancila, care sa insiste acum intentionat cu o formula fara cine stie ce sanse pentru a intra pe ultima suta de metri”, a explicat Dogioiu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...