Noul boss al Europei/Armin Laschet a fost ales liderul CDU, cu premisele de a deveni în toamnă noul cancelar al Germaniei

Noul boss al Europei/Armin Laschet a fost ales liderul CDU, cu premisele de a deveni în toamnă noul cancelar al Germaniei

Armin Laschet, premier regional care s-a poziționat drept succesor al politicii centriste a cancelarului Angela Merkel, a fost ales sâmbătă drept noul lider al CDU, plasându-se pe prima poziție pentru a deveni următorul cancelar al Germaniei, relatează Reuters.

Cu o majoritate de 521 de voturi din cei 1.001 delegați chemați la vot, Armin Laschet l-a devansat pe Friedrich Merz (466 voturi), rivalul istoric al cancelarului și în favoarea unei schimbări a conducerii spre dreapta, conform rezultatelor unui vot intern, potrivit AFP.

Armin Laschet, în vârstă de 59 de ani, este fost jurnalist, iar într-un discurs difuzat vineri seară la deschiderea congresului, Merkel a sugerat că l-ar prefera pe el la conducerea CDU.

Angela Merkel s-a retras de la conducerea Uniunii Creştin-Democrate în decembrie 2018 şi a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar în scrutinul parlamentar din 2021.

La rândul său, Annegret Kramp-Karrenbauer, care a devenit preşedinte al CDU în decembrie 2018, a demisionat în februarie 2020


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...