O aplicație dezvoltată în China îi scapă pe părinți de corvoada verificării temelor la matematică

O aplicație dezvoltată în China îi scapă pe părinți de corvoada verificării temelor la matematică

O companie IT din provincia Zhejiang, în estul Chinei, a dezvoltat o aplicație care îi eliberează pe părinți de corvoada verificării temelor la matematică, informează luni Xinhua.

Aplicația ''Love Homework'', dezvoltată de compania Hangzhou Dana, poate verifica probleme aritmetice într-o secundă, după analiza unei simple fotografii, cu o acuratețe de peste 95%.

Programul, lansat în septembrie, a câștigat rapid aprecierea părinților și profesorilor, fiind deja descărcat de 400.000 de ori în trei săptămâni.

''În cariera mea de peste 20 de ani, nicio altă aplicație nu a mai avut o astfel de primire entuziastă'', a spus Luo Huan, cofondatorul companiei Dana.

Ideea aplicației i-a venit lui Mao Lihui, unul dintre angajați. Tatăl unui elev de școală primară, Mao irosea mult timp și energie în fiecare zi pentru corectarea temelor.

''Sunt aproximativ 60 de probleme de matematică pe pagină, câteodată 100. Urăsc să verific temele după o zi grea la serviciu'', a spus Mao.

''Unii părinți spun că petrec cel puțin o oră pentru verificarea problemelor'', a declarat Chen Mingquan, un alt membru al echipei de IT-iști.

Specialiștii companiei Dana au analizat scrisul de mână al copiilor chinezi și au scris un program care să recunoască cifrele chiar și atunci când scrisul nu este foarte lizibil, cu ștersături sau pe hârtie subțire.

La recomandarea altor părinți, Xu a descărcat și ea aplicația. ''Economisesc foarte mult timp, iar gradul de corectitudine este mai mare ca atunci când le verificam eu. În pus, nu mă mai cert cu cel mic atunci când rezultatele sunt diferite'', a spus aceasta. ''Sper că vor dezvolta și alte aplicații asemănătoare pentru verificarea temelor''.

Feng Dingying, profesor de matematică, spune că inteligența artificială poate înlocui oamenii în activitățile repetitive. ''Le permite profesorilor și părinților să petreacă mai mult timp motivându-i pe elevi'', a spus Feng.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”