O floare fosilizată de dimensiuni neobișnuite, păstrată în chihlimbar. Cum arată VIDEO

O floare fosilizată de dimensiuni neobișnuite, păstrată în chihlimbar. Cum arată VIDEO

Cu aproape 40 milioane de ani în urmă, o floare dintr-o pădure de conifere din Marea Britanie a fost învelită de rășina unui copac. În prezent, este considerată cea mai mare floare fosilizată în chihlimbar, relatează CNN.

Fosilele de chihlimbar oferă o privire tridimensională asupra trecutului. Foto Captură video YouTube

Cercetătorii au analizat din nou această fosilă unică de chihlimbar, care a fost documentată pentru prima dată în anul 1872 ca aparținând unui farmacist pe nume Kowalewski, în ceea ce este în prezent Kaliningrad, Rusia.

Fosila a fost uitată în colecția Institutului Federal pentru Geologie și Resurse Naturale din Berlin (BGR), a afirmat Eva-Maria Sadowski, cercetător postdoctoral la Museum für Naturkunde, muzeul de istorie naturală din Berlin și autor al noului studiu.

Sadowski a afirmat că a auzit despre floarea fosilizată, cunoscută oficial sub numele de specimenul X4088, de la un coleg pensionar, însă a fost de părere că acesta exagerează.

Mi-a spus că a vizitat odată BGR și că a văzut cea mai uimitoare și mai mare floare în chihlimbar din colecția lor. Nu știam că au o colecție de chihlimbar. Așa că l-am întrebat pe curatorul colecției BGR dacă aș putea veni să le văd colecția și acolo am găsit specimenul X4088", a declarat Sadowski.

Având un diametru de 28 de milimetri, aceasta este cea mai mare floare cunoscută care a fost fosilizată în chihlimbar . Este de trei ori mai mare decât fosilele asemănătoare.

Cercetătoarea a extras și a analizat polenul din chihlimbar . Sadowski a descoperit că floarea fusese identificată greșit atunci când a fost studiată pentru prima dată.

„Numele original al acestui specimen a fost Stewartia din familia de plante Theaceae. Dar am putut demonstra în studiul nostru că acest lucru nu era corect, în principal pe baza morfologiei polenului. Dar când specimenul a fost studiat pentru prima dată în secolul al XIX-lea, nu descoperiseră sau studiaseră polenul", a afirmat ea.

Floarea este strâns înrudită cu un gen de plante cu flori comune în Asia, cunoscut sub numele de Symplocos, arbuști care au flori albe sau galbene.

Denumită inițial Stewartia kowalewskii, autorii recomandă un nou nume pentru floare - Symplocos kowalewskii.

Fosilele de chihlimbar oferă o privire tridimensională asupra trecutului.

Studiul a fost publicat, joi, în revista Scientific Reports.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?