OFICIAL Tăriceanu candidează la Primăria Capitalei!

OFICIAL Tăriceanu candidează la Primăria Capitalei!

ORA 12.10: Tăriceanu a anunțat într-o conferință de presă că a luat decizia de a candida la Primăria București. ”Nu e timp de experimente, e nevoie de oameni cu greutate, cu experiență. Experiența politică pe care am acumulat-o ca premier, președinte al Senatului, e bună pentru București. Consider că am o responsabilitate față de colegii mei din partid. Nu e firesc ca generalul să stea numai la birou într-o bătălie”, a spus Tăriceanu.

El a dat detalii de la negocierile cu PSD, arătând că ”posibilitățile pentru ALDE erau foarte limitate, PSD a vrut – corect – să își păstreze primarii pe care îi au”.

”Aș fi vrut să avem un USL 2024, o alianță largă cu mai multe partide, dar proiectul e nerealizabil, pentru că fiecare partid vrea să își maximizeze reprezentarea”, a mai spus Tăriceanu.

Articolul inițial: 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și-a informat partidul, joi dimineața, că intenționează să candideze la Primăria Capitalei, după ce negocierile cu PSD au eșuat, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Potrivit ultimelor informații, candidatura lui Tăriceanu a fost între timp validată de liderii ALDE reuniți în Biroul Politic.

Tăriceanu va susține astăzi, începând cu ora 12,00, o conferință de presă extraordinară, la sediul ALDE.

Tăriceanu și-ar fi dorit o alianță cu PSD, din cauza scorului mic în sondaj care îi periclitează trecerea pragului electoral. Alianța ar fi picat din cauza opoziției lui Dan Voiculescu. Acesta nu a dorit să împartă eventuale candidaturi cu partidul lui Tăriceanu.

La europarlamentarele din 2019, ALDE a înregistrat 4,11, scor sub pragul electoral care nu i-a permis intrarea în Parlamentul European.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa