Olt: Incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19 a depăşit 5 la mie în municipiile Slatina şi Caracal

Olt: Incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19 a depăşit 5 la mie în municipiile Slatina şi Caracal

Incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19, cumulată în ultimele două săptămâni, a crescut, luni, la peste cinci la mia de locuitori în municipiile Slatina şi Caracal şi în alte opt localităţi, iar la nivelului judeţului a ajuns la 3,04 la mia de locuitori, cea mai mare de la începutul pandemiei, conform datelor afişate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt pe site-ul instituţiei.

Cele mai multe cazuri raportate la numărul de locuitori sunt la Cezieni (8,82 la mie), Studina (7,77), Deveselu (7,18), Traian (6,28), Spineni (5,86), Milcov (5,85), Făgeţelu (5,13), Slatina (5,12), Caracal (5,05), Tătuleşti (5,02).

În alte 16 localităţi din judeţul Olt incidenţa este între cinci şi trei la mia de locuitori.

Odată cu creşterea numărului de cazuri confirmate, a crescut şi cel al bolnavilor cu COVID-19 spitalizaţi, astfel că, luni, erau internaţi în spitalele din judeţ 230 de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, cel mai mare număr de persoane infectate internate de la începutul pandemiei.

Reprezentanţii DSP Olt au precizat că, luni, în secţiile ATI sunt internaţi 24 de pacienţi cu COVID-19.

În judeţ au fost raportate luni 63 de cazuri noi de infectare confirmate şi trei decese ale unor pacienţi care prezentau şi alte afecţiuni. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?