Olt: O asistentă de la secţia ATI a SJU Slatina, testată pozitiv pentru COVID-19

Olt: O asistentă de la secţia ATI a SJU Slatina, testată pozitiv pentru COVID-19

O asistentă din cadrul secţiei ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a fost testată pozitiv pentru COVID-19, iar contacţii direcţi ai acesteia, angajaţi ai unităţii medicale, toţi asimptomatici şi testaţi negativ pentru noul coronavirus, vor intra într-un program de auto-monitorizare la domiciliu, potrivit unui comunicat al managerului instituţiei, Cătălin Rotea, remis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, continuitatea programului de lucru din cadrul secţiei ATI a spitalului din Slatina nu va fi afectată.

SJU Slatina a testat, prin resurse proprii, aproximativ 300 de angajaţi de la secţiile Infecţioase, UPU, ATI şi Hemodializă, iar joi laboratorul care analizează probele a comunicat rezultat pozitiv pentru o asistentă medicală de la ATI şi rezultate negative pentru toate celelalte probe, inclusiv pentru ceilalţi angajaţi de la ATI testaţi.

"În ultimele două săptămâni, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi-a stabilit un protocol de testare pentru personalul medical asimptomatic, suplimentar faţă de recomandările de ierarhizare a priorităţilor, prin resursele proprii. Ca urmare a acestui protocol de verificare, au fost testaţi aproximativ 300 de angajaţi ai SJU Slatina (secţiile: Boli Infecţioase, UPU, ATI, Hemodializă etc). În data de 14.05.2020, laboratorul în care SJU Slatina efectuează aceste analize, a comunicat un rezultat pozitiv pentru o asistentă medicală, angajată a secţiei ATI, restul analizelor (inclusiv întreaga secţie ATI) fiind negative", se precizează în comunicat.

Asistenta testată pozitiv pentru COVID-19 nu a prezentat simptome, iar la intrarea în tură se face triaj epidemiologic. Toţi angajaţii spitalului de la secţia ATI au folosit zilnic echipamente de protecţie standard.

"Angajata a fost prezentă la serviciu în zilele de: 3, 4, 7, 10, 12 mai şi nu a prezentat niciun fel de simptome, conform triajului epidemiologic efectuat la intrarea în tură (inclusiv în ziua testării). În urma anchetei epidemiologice efectuate la nivelul SJU Slatina, vor fi comunicaţi către DSP Olt toţi contacţii direcţi ai asistentei, precum şi pacienţii cu care aceasta a intrat în contact. Contacţii direcţi ai asistentei, angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, asimptomatici în prezent şi testaţi negativ pentru COVID - 19, vor intra într-un program de auto-monitorizare la domiciliu, timp de 14 zile, cu reefectuarea de teste în zilele a VII - a şi a XIV - a. Continuitatea programului de lucru, în cadrul secţiei ATI, nu va fi afectată",mai precizează sursa citată.

La secţia ATI a SJU Slatina ultima dată a fost tratat un pacient cu COVID-19 în ziua de 24 aprilie.

Un alt caz de contaminare cu noul coronavirus la o persoană din judeţul Olt a fost raportat joi şi de către Direcţia de Sănătate Publică, care a anunţat că a fost confirmată infecţia COVID-19 la o pacientă a Spitalului Municipal Drăgăşani (judeţul Vâlcea), internată acolo cu altă patologie. Pacienta respectivă, având o formă uşoară a bolii şi o stare generală bună, a fost transferată la Spitalul Judeţean Vâlcea.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în judeţul Olt au fost înregistrate 52 de cazuri confirmate cu COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro