Orban: O nouă ordonanţă militară va fi prezentată în cursul zilei; măsuri speciale pentru Ţăndărei

Orban: O nouă ordonanţă militară va fi prezentată în cursul zilei; măsuri speciale pentru Ţăndărei

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat sâmbătă, la finalul unei şedinţe operative la care au participat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, că o nouă ordonanţă militară urmează să fie prezentată în cursul zilei, aceasta fiind aproape definitivată.

"Avem şedinţe operative în mod constant, am evaluat situaţia, am pregătit elementele pentru noua ordonanţă militară, care va fi prezentată de echipa de la Ministerul Afacerilor Interne în cursul zilei de astăzi. Vă vor fi prezentate măsurile. E aproape în forma finală ordonanţa. Am evaluat intrările în ţară, capacitatea de carantinare, am stabilit măsuri de pregătire a spitalelor care urmează să primească pacienţi infectaţi cu COVID", a arătat Orban, în cadrul unei declaraţii de presă.

El a menţionat, de asemenea, că se vor lua măsuri speciale pentru oraşul Ţăndărei

"Acolo au venit foarte multe persoane din ţări care au intrat în zona roşie de curând şi se vor lua măsuri speciale, cel puţin pentru Ţăndărei. Vor fi prezentate de Ministerul Afacerilor Interne", a spus premierul.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Ialomiţa a aprobat, joi, solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică ca oraşul Ţăndărei să intre în carantină, propunerea fiind transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat Prefectura Ialomiţa.

Potrivit sursei citate, hotărârea a fost luată din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu coronavirus din ultima săptămână şi de contacţi ai persoanelor respective aflaţi în izolare.

Biroul de presă al Prefecturii Ialomiţa a mai menţionat că în judeţ au fost confirmate 37 de cazuri de infectare cu coronavirus, 208 persoane se află în carantină, iar 2.429 - în autoizolare şi sunt monitorizate la domiciliu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...