Organizatorii Jocurilor Olimpice 2020 se gândesc să renunţe la ceremonia de închidere

Organizatorii Jocurilor Olimpice 2020 se gândesc să renunţe la ceremonia de închidere

Preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, Yoshiro Mori, propune eliminarea ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice şi a celei de deschidere a Jocurilor Paralimpice cu scopul de a reduce costurile suplimentare generate de amânarea evenimentului cu un an, din cauza pandemiei de coronavirus, relatează EFE.

Mori a declarat pentru ziarul japonez Nikkan Sports că nu există posibilitatea unei alte amânări a JO 2020, care dacă nu vor avea loc în 2021, singura soluţie va fi anularea lor, aşa cum s-a întâmplat în timpul celor două războaie mondiale.

Oficialul japonez va propune Comitetului Internaţional Olimpic ca în 2021 să aibă loc o ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice, în data de 23 iulie, şi o altă ceremonie de închidere, la finalul Jocurilor Paralimpice, care în acest an ar fi fost 5 septembrie.

''Sper că toţi cei implicaţi vor realiza că amânarea JO pentru 2021 este prima din istoria olimpiadelor. Sper că vom ţine olimpiadele în pace vara viitoare. Omenirea pariază pe asta'', a declarat Mori, care nu dispune încă de o estimare a costurilor adiţionale provocate de amânarea evenimentului olimpic.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost reprogramate pentru perioada 23 iulie-8 august 2021, iar Jocurile Paralimpice, pentru intervalul 24 august-5 septembrie 2021. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN