Partidele italiene de dreapta au manifestat împreună la Roma

Partidele italiene de dreapta au manifestat împreună la Roma

Trei partide din opoziţia conservatoare din Italia au organizat marţi, de Ziua Republicii, o manifestaţie comună la Roma, protestând împotriva politicilor guvernului în contextul epidemiei de coronavirus, informează dpa.

Fostul vicepremier şi ministru de interne Matteo Salvini, reprezentant al formaţiunii Liga, a condus marşul a câteva sute de protestatari prin centrul capitalei alături de Giorgia Meloni, lidera Fratelli d'Italia, şi de europarlamentarul Antonio Tajani, fost vicepreşedinte al PE, din partea Forza Italia.

Manifestanţii purtau un banner cu textul 'Italia nu capitulează' şi un drapel naţional lung. Ei nu au ţinut seama de apelurile organizatorilor de a susţine evenimentul prin media sociale, pentru a reduce riscul de contaminare cu coronavirus. Participanţii au scandat 'Libertate!' şi 'Alegeri acum'. Marşuri similare erau prevăzute marţi în zeci de alte oraşe italiene.

În interviuri, Meloni a criticat guvernul italian pentru birocraţia excesivă la acordarea ajutoarelor pentru epidemie. Ea a arătat că pandemia de COVID-19 provoacă 'disconfort social' şi a apreciat că premierul Giuseppe Conte nu înţelege pericolele economice.

Salvini şi-a dat de mai multe ori jos masca de protecţie şi a luat telefoane mobile de la manifestanţi pentru a-şi face fotografii selfie cu aceştia, după cum se poate vedea în înregistrări video de pe pagina sa de Facebook.

Cu ocazia Zilei Republicii, preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, a depus împreună cu premierul Conte o coroană de flori la monumentul unităţii naţionale, Altare della Patria, de lângă Piaţa Venezia din Roma. De obicei, de sărbătoarea naţională, în capitala italiană are loc şi o paradă militară; anul acesta, s-a renunţat la tradiţie din cauza coronavirusului.

Şeful statului a mers ulterior în Lombardia, la Codogno, în centrul celui mai mare focar de epidemie, unde a ţinut un discurs în memoria celor 33.000 de victime ale epidemiei, relatează ANSA, preluată de dpa.

Ziua Republicii marchează în Italia referendumul din 1946 prin care s-a abolit monarhia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

4 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

5 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!