Percheziții în Capitală într-un dosar de delapidare și spălare de bani

Percheziții în Capitală într-un dosar de delapidare și spălare de bani

Poliţiştii din Bucureşti au făcut, joi, percheziţii într-un dosar de delapidare şi spălarea banilor în care sunt vizate mai multe firme din domeniul reciclării deşeurilor, din județul Ilfov, Argeș și Mehedinți. Prejudiciul este estimat la peste 12 milioane de lei.

„La data de 11 octombrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au pus în aplicare 26 de mandate de percheziție domiciliară, în Capitală și județele Ilfov, Argeș și Mehedinți și 4 mandate de aducere, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și spălarea banilor”, se arată într-un comunicat al poliției.

„Din datele și probele administrate în cauză, de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Sector 3, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2021 până în prezent, persoanele vizate, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, cu domeniu de activitate de colectare sau reciclare a deșeurilor, în mod repetat, ar fi primit, transferat și ridicat sume de bani, provenite din săvârșirea infracțiunii de delapidare, prin care o societate comercială de tip OIREP a fost prejudiciată cu aproximativ 12.000.000 de lei”, potrivit sursei citate.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate documente contabile, 11.000 de euro, 8.000 de lei, precum și 72 de monede din metal prețios. De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile (3 autoturisme de lux) și imobile, precum și a conturilor bancare ale bănuiților, până la concurența sumei de 12.798.050,83 de lei.

În baza probatoriului administrat, un bărbat de 34 de ani a fost reținut, pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat instanței, care a dispus punerea în libertate a acestuia.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și de cel al Autorității Vamale Române.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 3, sub supravegherea sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare și spălarea banilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...