Percheziţii la Târgu Mureş, unde un chirurg a fost reclamat că cerea bani pacienţilor, înainte de fiecare operaţie

Percheziţii la Târgu Mureş, unde un chirurg a fost reclamat că cerea bani pacienţilor, înainte de fiecare operaţie. Ofițerii Direcției Generale Anticotupție Mureș fac percheziții acasă la chirurg și la locul de muncă al acestuia. Este vorba despre un medic specialist în chirurgie cardiovasculară. El este acuzat de luare de mită în formă continuată și că a condiționat actul medical de primirea unor sume de bani.

Conform unor informatii, neconfirmate oficial, bolnavul in cauza a fost externat deoarece nu a avut suma de 3.000 de euro ceruta de medicul acuzat pentru implantarea unui stent. „Daca nu ai banii, maine pleci acasa” i-a spus medicul. Asa s-a si intamplat.

Pacientul grav bolnav a fost externat, pus in curtea spitalului, moment in care a fost anuntata procuratura de catre apartinatori. Medicul acuzat care l-a externat a mintit procurorii ca bolnavul a fugit din spital. Uitase că ii făcuse bilet de externare!

Familia a cerut ajutorul unei firme private de ambulanta pentru transportul acestuia la un spital din Bucuresti, unde a si fost operat. Datorita medicilor de la spitalul din capitala, bolnavul aflat in stare foarte grava la vremea respectiva, traieste si astazi.

La această oră, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mureș — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, efectuează două percheziții la locul de muncă și la domiciliul unui medic cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Dosarul penal vizează săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată de către un medic specialist chirurgie cardiovasculară din cadrul unei unități medicale din Târgu Mureș, constând în aceea că, în repetate rânduri, acesta a condiționat actul medical, respectiv operații asupra unor pacienți, de primirea unor sume de bani.

În fapt, la data de 03.05.2017, o persoană a formulat denunț la sediul D.G.A. — S.J.A. Mureș din care reieșea faptul că medicul i-a pretins o sumă de bani pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale. Denunțul a fost înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, ofițerii S.J.A. Mureș fiind delegați pentru desfășurarea unor activități procedurale.

În cauză s-a beneficiat de suportul tehnic al I.G.P.R. — D.O.S.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata