Percheziţii la Târgu Mureş, unde un chirurg a fost reclamat că cerea bani pacienţilor, înainte de fiecare operaţie

Percheziţii la Târgu Mureş, unde un chirurg a fost reclamat că cerea bani pacienţilor, înainte de fiecare operaţie. Ofițerii Direcției Generale Anticotupție Mureș fac percheziții acasă la chirurg și la locul de muncă al acestuia. Este vorba despre un medic specialist în chirurgie cardiovasculară. El este acuzat de luare de mită în formă continuată și că a condiționat actul medical de primirea unor sume de bani.

Conform unor informatii, neconfirmate oficial, bolnavul in cauza a fost externat deoarece nu a avut suma de 3.000 de euro ceruta de medicul acuzat pentru implantarea unui stent. „Daca nu ai banii, maine pleci acasa” i-a spus medicul. Asa s-a si intamplat.

Pacientul grav bolnav a fost externat, pus in curtea spitalului, moment in care a fost anuntata procuratura de catre apartinatori. Medicul acuzat care l-a externat a mintit procurorii ca bolnavul a fugit din spital. Uitase că ii făcuse bilet de externare!

Familia a cerut ajutorul unei firme private de ambulanta pentru transportul acestuia la un spital din Bucuresti, unde a si fost operat. Datorita medicilor de la spitalul din capitala, bolnavul aflat in stare foarte grava la vremea respectiva, traieste si astazi.

La această oră, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mureș — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului de caz desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, efectuează două percheziții la locul de muncă și la domiciliul unui medic cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Dosarul penal vizează săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată de către un medic specialist chirurgie cardiovasculară din cadrul unei unități medicale din Târgu Mureș, constând în aceea că, în repetate rânduri, acesta a condiționat actul medical, respectiv operații asupra unor pacienți, de primirea unor sume de bani.

În fapt, la data de 03.05.2017, o persoană a formulat denunț la sediul D.G.A. — S.J.A. Mureș din care reieșea faptul că medicul i-a pretins o sumă de bani pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale. Denunțul a fost înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, ofițerii S.J.A. Mureș fiind delegați pentru desfășurarea unor activități procedurale.

În cauză s-a beneficiat de suportul tehnic al I.G.P.R. — D.O.S.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

4 Ce au convenit Orban și Iohannis la ședința de azi. Favoriții momentului la ministerele Justiției, Internelor,…

5 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan