Peste 100 de migranţi care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, găsiţi ascunşi în două camioane, la PTF Nădlac II

Peste 100 de migranţi care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, găsiţi ascunşi în două camioane, la PTF Nădlac II

Potrivit Poliţiei de Frontieră, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român care conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor, ferestre şi uşi PVC, pe ruta România-Italia.

„În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 75 de cetăţeni străini”, a arătat sursa citată.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, un cetăţean turc s-a prezentat pentru a ieşi din ţară la volanul unui camion în care transporta piese auto, pe ruta Turcia-Germania. În compartimentul pentru marfă au fost găsiţi 28 de cetăţeni străini.

În ambele cazuri, persoanele au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, stabilindu-se că sunt cetăţeni din Bangladesh, India şi Pakistan care au declarat că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au iniţiat cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda