Peste o treime din germani ar vrea ca Angela Merkel să renunțe mai devreme la noul mandat (sondaj)

Peste o treime din germani ar vrea ca Angela Merkel să renunțe mai devreme la noul mandat (sondaj)

Peste o treime dintre germani ar vrea ca Angela Merkel să plece din funcția de cancelar înainte de a-și duce la bun sfârșit cel de-al patrulea mandat de patru ani, arată un sondaj al agenției dpa făcut public sâmbătă.

Circa 36% dintre participanții la sondajul realizat de institutul YouGov au afirmat că Angela Merkel ar trebui să renunțe la șefia guvernului și să lase pe altcineva în locul ei înainte de 2021.

În același timp, 44% dintre cei intervievați au apreciat că Merkel trebuie să rămână până la încheierea mandatului, iar 20% nu au exprimat nicio opinie în acest sens.

Partidul Angelei Merkel, Uniunea Creștin-Democrată (CDU), a pierdut o proporție semnificativă din voturi la alegerile legislative din septembrie, în favoarea altor formațiuni, între care se remarcă dreapta populistă AfD (Alternativa pentru Germania).

Totuși, cu 32,9% din voturi, CDU, alături de aripa sa bavareză CSU, Uniunea Creștin-Socială, rămâne cea mai puternică forță din noul legislativ, iar Merkel încearcă în momentul de față să formeze o nouă coaliție guvernamentală cu alte două formațiuni.

Angela Merkel continuă să se bucure de sprijinul marii majorități a alegătorilor CDU/CSU, a mai indicat studiul. Din acest grup, 81% au spus că vor ca ea să rămână cancelar până la următoarele alegeri.

Merkel urmează să susțină un discurs sâmbătă la Dresda la o reuniune a tineretului din CDU-CSU.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

5 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori