Prahova: Procurorul de la PJ Sinaia, pus sub control judiciar cu interzicerea exercitării funcției

Prahova: Procurorul de la PJ Sinaia, pus sub control judiciar cu interzicerea exercitării funcției

Procurorul Daniel Bucur de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, urmărit penal pentru trafic de influență și luare de mită, a fost pus sub control judiciar de DNA Ploiești, acesta având interdicția de a-și exercita funcția de procuror.

Potrivit unui comunicat emis, vineri, de DNA, pe perioada celor 60 de zile de control judiciar, Bucur trebuie să respecte mai multe obligații, între care aceea de a se prezenta la DNA Ploiești de câte ori este chemat, să nu părăsească țara fără încuviințarea prealabilă a procurorului și să nu exercite funcția de procuror.

Dispunerea măsurii controlului judiciar cu interzicerea exercitării funcției unui magistrat ar fi o premieră în România.

Procurorii DNA Ploiești spun că Daniel Bucur ar fi beneficiat de anumite lucrări de amenajare la un imobil în schimbul cărora a promis că va acorda soluții favorabile și că va interveni la colegi de-ai săi în același scop.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în luna februarie 2015, suspectul Daniel Bucur, în calitate de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, a pretins de la două persoane, care sunt martori denunțători în cauză, și a beneficiat din partea acestora de executarea unor lucrări de amenajare, în valoare de aproximativ 1.000 lei, la un imobil pe care magistratul îl deține în orașul Comarnic.

Anchetatorii spun că, în schimbul acestor servicii, procurorul le-a promis celor doi pe care anterior îi cercetase și față de care dispusese trimiterea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie în formă calificată, că va interveni la judecătorul care avea spre soluționare cauză respectivă, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influență, astfel încât acesta din urmă să dispună o pedeapsă blândă, respectiv condamnarea celor doi cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

"În perioada aprilie — mai 2015, suspectul Bucur Daniel, în calitate de procuror, a pretins și a beneficiat de executarea unei lucrări în valoare de aproximativ 4.000 lei, la același imobil (placare cu piatră a unui gard), de la o persoană (martor denunțător) cercetată de magistrat pentru săvârșirea infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. În schimb, procurorul i-a promis persoanei respective că, în cauza respectivă, va adopta față de acesta din urmă o soluție favorabilă", se arată în comunicatul citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...