Premierul Dăncilă spune că va discuta cu ministrul Justiţiei despre informaţiile referitoare la eventuala fabricare a unor probe

Premierul Dăncilă spune că va discuta cu ministrul Justiţiei despre informaţiile referitoare la eventuala fabricare a unor probe

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că va discuta cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la informaţiile potrivit cărora în anumite dosare s-ar fi încercat fabricarea de probe.

Întrebată, la sediul PSD, dacă va discuta cu ministrul Justiţiei despre aspectele relatate în presă, potrivit cărora în anumite dosare s-ar fi fabricat probe, Viorica Dăncilă a răspuns: "Nu am discutat. (...) Este plecat din ţară. Bineînţeles că vom avea o discuţie cu domnul ministru al Justiţiei. Ceea ce am văzut aseară (...) este îngrijorător pentru fiecare român. Vă daţi seama că şi în calitate de prim-ministru, văzând că (...) se încerca fabricarea probelor chiar pentru prim-ministru, nu sunt într-o situaţie foarte confortabilă, d-apoi un român care se gândeşte că trebuie să vadă în Justiţie dreptatea".

Totodată, şefa Guvernului a spus că nu poate să anticipeze ce măsuri vor fi luate în acest caz.

"Nu trebuie, în acelaşi timp, să vedem întreaga Justiţie că ar face lucruri urâte sau că nu ar judeca drept. (...) Nu pot să vă spun la ce măsuri mă aştept, trebuie să (...) avem o discuţie pe acest subiect, nu pot să anticipez", a mai afirmat Dăncilă.

Fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori de la DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, pe care îi acuză de săvârşirea infracţiunilor de compromitere a intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat.

Potrivit unor oficiali ai Parchetului General, plângerea a fost depusă vineri şi îi vizează pe procurorii Lucian Onea, Giluela Diaconu, Alfred Savu şi Mircea Negulescu (exclus recent din magistratură).

În urma acestei plângeri, luni a fost înregistrat un dosar pe rolul Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului General.

Antena 3 a difuzat duminică seara o înregistrare în care fostul deputat PSD Vlad Cosma susţine că procurorii Mircea Negulescu şi Lucian Onea au încercat să ''inventeze dosare în baza unor probe fabricate'' unor importanţi oameni politici şi de afaceri, printre care şi lui Sebastian Ghiţă.

În replică, DNA a difuzat luni un comunicat de presă în care spune că Vlad Cosma a prezentat denaturat situaţia, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.

De asemenea, DNA susţine că persoane din anturajul lui Vlad Cosma s-au prezentat în mod repetat la DNA Ploieşti, cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă tatălui său, Mircea Cosma, trimis în judecată pentru corupţie. În acest sens, DNA a dat publicităţii două înregistrări în care persoane din anturajul familiei Cosma discută cu un poliţist şi un procuror de la DNA Ploieşti. Persoanele respective, susţine DNA, au atras atenţia procurorilor că, în caz contrar, vor fi difuzate la diverse posturi de televiziune înregistrări video din anchetele acestora, constând în montaje, colaje special realizate pentru compromiterea procurorilor şi ofiţerilor de poliţie care au instrumentat dosarele în care au fost trimişi în judecată Vlad Cosma, Mircea Cosma şi Sebastian Ghiţă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…