Premierul Grindeanu spune că nu împărtășește îngrijorarea președintelui Iohannis în ceea ce privește bugetul pe 2017

Premierul Grindeanu spune că nu împărtășește îngrijorarea președintelui Iohannis în ceea ce privește bugetul pe 2017

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marți că nu împărtășește "îngrijorarea" pe care a transmis-o președintele Klaus Iohannis cu privire la bugetul pe anul 2017.

"Vorbim de un proiect de lege adoptat de Parlament, care este cât se poate de transparent. Acum, îngrijorarea pe care înțeleg că a transmis-o domnul președinte eu nu o împărtășesc (...). E adevărat că este un proiect ambițios și un proiect de buget care conține toate măsurile pe care le avem prinse în programul de guvernare și e normal să fie așa (...). De asemenea, suntem ambițioși pe ceea ce înseamnă absorbția fondurilor europene, spre deosebire de anul trecut", a declarat Grindeanu, marți, la Antena 3.

El a precizat că bugetul nu a fost văzut "de pe o zi pe alta".

"Nu-i un lucru care a venit de pe o zi pe alta. Noi ne-am menținut punctele de vedere de acum trei săptămâni, am venit cu acest proiect de buget în Parlament. În marea sa parte a rămas în aceeași formă ca și cea propusă de noi. Era un demers normal și constituțional să fie înaintat președintelui spre promulgare. Nu ieri s-a văzut pentru prima oară bugetul. Au fost întâlniri chiar publice între Guvern și Administrația Prezidențială, acum vreo două sau trei săptămâni prima, după aceea (...) CSAT", a adăugat premierul.

Acesta a menționat că nu au existat discuții cu privire la buget mai mult de ceea ce este "la vedere".

"A spus că mai analizează câteva zile. E nevoie să intrăm cât se poate de repede cu un buget aprobat. Nu doar noi, ca și Guvern, toate instituțiile, e un întreg lanț care depinde de aprobarea legii bugetului. Și așa suntem întârziați ca și calendar", a mai spus Sorin Grindeanu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro