Preşedintele Klaus Iohannis a înmânat Cetăţii de Scaun a Sucevei Drapelul României

Preşedintele Klaus Iohannis a înmânat Cetăţii de Scaun a Sucevei Drapelul României

Preşedintele Klaus Iohannis a înmânat, miercuri, Cetăţii de Scaun a Sucevei Drapelul României, în cadrul unui ceremonial care a avut loc între zidurile vechiului edificiu.

La rândul său, primarul Ion Lungu i-a oferit preşedintelui României o medalie aniversară a oraşului, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, i-a înmânat placheta "Iancu Flondor" şi o medalie aniversară "Centenarul Unirii Bucovinei cu ţara".

"Vă mulţumesc pentru gestul extrem de emoţionant, cu o semnificaţie profundă, de a ne înmâna, aici, în Cetatea de Scaun, Drapelul României. O semnificaţie, acum, în ajun de Centenar, excepţională, cinstirea memoriei făuritorilor Marii Uniri", a declarat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

La eveniment a participat şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, care a primit din partea gazdelor un vas cu pământ din Cetatea de Scaun a Sucevei, în care este sădit un puiet de fag.

"Poate multora li se pare un gest oarecare să primeşti un vas de pământ din această cetate, care sute de ani nu a fost cucerită niciodată. Şi asta demonstrează spiritul vostru de oameni liberi, care ştiţi să vă bateţi pentru ceea ce aveţi. Este un pic de pământ care este stropit cu sânge, care a fost martor la toate luptele voastre, la toate frământările", a declarat primarul Mircea Hava.

La plecarea din Cetatea de Scaun a Sucevei, preşedintele Klaus Iohannis, aflat pentru a treia oară în acest mandat în vizită în Bucovina, a declarat că a fost emoţionat de eveniment şi a lăudat iniţiativele locale.

"Am venit cu emoţie, am venit pentru a cinsti o faptă mare a Bucovinei, care a hotărât să revină în ţara ei, România, acum 100 de ani. O ceremonie foarte frumoasă, emoţionantă, şi sunt foarte bucuros că Bucovina se dezvoltă aşa de frumos, foarte multe iniţiative locale, foarte multe iniţiative reuşite. Le spun tuturor bucovinenilor succes şi numai bine", a declarat, la plecare, preşedintele Klaus Iohannis.

La ieşirea din Cetatea de Scaun a Sucevei, preşedintele Iohannis a fost aşteptat de un grup de copii care i-au cântat "Doamne, ocroteşte-i pe români".

Anterior vizitei în Cetate, preşedintele României a depus o coroană de flori la bustul lui Iancu Flondor, din Parcul Central al Sucevei, după care a vizitat Muzeul Bucovinean. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...