Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 spune că va face plângere împotriva jandarmilor

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 spune că va face plângere împotriva jandarmilor

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, organizator al marșului "Luptă pentru Basarabia", a declarat sâmbătă că va face plângere împotriva jandarmilor care l-au dus la secția de poliție.

"Am fost ridicat, săltat de jandarmi. Nu am vrut să merg cu ei, am vrut să rămân la manifestație, în Piața Victoriei, mi-au rupt hainele, m-au bătut. (...) Mult mai logic ni se pare ca premierul Cioloș și ministrul de Interne să sancționeze pe acești jandarmi și, dacă partidele politice sunt atât de mult susținătorii noștri, să ne anunțe ora la care să venim la partidele lor mâine", a declarat George Simion.

El a subliniat că nu a forțat cordonul de jandarmi.

Întrebat de jurnaliști dacă va rămâne în Piața Universității, el a spus că va sta până când premierul Dacian Cioloș și președinții partidelor politice dialoghează cu reprezentanții Platformei Unioniste și își asumă, într-o formă sau alta, doleanțele acesteia.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 a organizat, sâmbătă, marșul intitulat "Luptă pentru Basarabia" , prin care se cere politicienilor asumarea ca proiect de țară a unirii României cu Republica Moldova.

Potrivit Jandarmeriei, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, precum și alți trei participanți la marșul "Luptă pentru Basarabia", au fost amendați cu câte 3.000 de lei fiecare pentru tulburarea ordinii publice.

"Platforma Unionistă a organizat un marș, urmat de protest, pe traseul Piața Unirii — Piața Romană — Piața Victoriei, unde, la un moment dat, în apropiere de Piața Victoriei, un grup de aproximativ 5-10 persoane au încercat să intre pe Calea Victoriei, forțând astfel cordonul de jandarmi. Prin echipele de dialog aflate la fața locului s-a discutat cu aceștia, li s-a explicat calea legală, aceștia nu au înțeles, după care s-a acționat punctual, iar cele cinci persoane au fost extrase din rândul manifestanților și conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru a li se stabili identitatea și a se lua măsuri legale, drept pentru care patru persoane au fost sancționate, conform legii privind organizarea adunărilor publice, cu câte 3.000 de lei fiecare", a declarat, sâmbătă, căpitanul Mihai Vornicu de la Jandarmeria Capitalei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...