Preşedintele Trump dă asigurări că nu i-a sugerat lui Mike Pence să aleagă hotelul său din Irlanda

Preşedintele Trump dă asigurări că nu i-a sugerat lui Mike Pence să aleagă hotelul său din Irlanda

Preşedintele Donald Trump s-a exprimat categoric, negând că i-ar fi sugerat lui Mike Pence să aleagă unul din hotelurile sale în deplasarea oficială întreprinsă de vicepreşedintele SUA în Irlanda, în pofida versiunilor contradictorii ale întâmplării care a stârnit controverse, transmite AFP.

În cadrul vizitei în Irlanda vicepreşedintele american s-a cazat la Trump International Golf Links & Hotel din Doonbeg pe coasta de vest a Irlandei, ceea ce a suscitat o nouă polemică privind utilizarea fondurilor publice.

Întrebat în legătură cu această alegere care a trezit critici, Marc Short, şeful de cabinet al lui Pence, a explicat că decizia a fost luată la "sugestia" lui Trump. Vicepreşedintele a încercat apoi să remedieze situaţia.

"Nu am fost deloc implicat, dincolo de faptul că este un loc fantastic", a declarat miercuri Trump, chestionat pentru prima oară asupra polemicii.

"Ca Mike să meargă acolo nu a fost ideea mea (...) Nu am vorbit niciodată despre asta", a declarat el.

I-a sugerat cumva vicepreşedintelui să aleagă clubul său de golf ? "Nu sugerez absolut nimic", a replicat Trump. "Am multe hoteluri în foarte multe locuri şi oamenii le folosesc pentru că sunt cele mai bune".

Utilizarea de către miniştri sau de către membrii administraţiei federale a diferitelor hoteluri pe care Donald Trump le deţine în mai multe ţări face obiectul unor critici frecvente.

Preşedintele american a anunţat la sfârşitul lunii august că intenţionează să organizeze următorul summit G7, care va avea loc în SUA, într-unul din cluburile sale de golf, la Doral, în apropiere de Miami în statul Florida.

"Este un loc formidabil", a a declarat el dând asigurări, în acelaşi timp, că nu va obţine niciun beneficiu personal de pe urma organizării summitului într-unul din cluburile sale .

Aceste declaraţii au provocat proteste şi au condus la deschiderea unei anchete parlamentare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”