Prețul unui apartament din Manhattan a trecut de două milioane de dolari

Prețul mediu de vânzare al unui apartament din Manhattan a trecut de două milioane de dolari în acest an, pentru prima dată în istorie, însă prețurile ar urma să stagneze în 2017 după ce s-au dublat în ultimul deceniu, informează Reuters.

Potrivit portalului CityRealty, specializat pe piața imobiliară din New York, prețurile sunt influențate de creșterea vânzărilor de locuințe-condominiu cu o valoare de cel puțin 10 milioane de dolari. Directorul de cercetare de la CityRealty, Gabby Warshawer, susține că deschiderea clădirii 432 Park Avenue, un bloc de locuințe cu 96 de etaje, promovat de dezvoltatori drept cea mai mare clădire de locuințe din cele două Americi, a împins în sus prețurile. Un număr de 52 din cele 75 de locuințe din acest turn care au fost vândute până acum au fost adjudecate pentru o sumă de peste 10 milioane de dolari, iar unele locuințe sunt evaluate chiar la peste 40 de milioane de dolari.

Prețul apartamentelor din Manhattan a crescut în fiecare an de după 2011, dar ar urma să stagneze anul viitor ca urmare a lipsei de clădiri noi, mari și scumpe, susține CityRealty.

Pe baza examinării datelor Departamentului de Finanțe al Primăriei din New York City, CityRealty a ajuns la concluzia că prețul mediu al unei locuințe-condominiu din zona Manhattan, excluzând Harlem și zonele învecinate, a urcat până la 2,2 milioane de dolari în 2016, de la nivelul record de 1,9 milioane de dolari înregistrat în 2015.

Pentru întregul Manhattan, prețul mediu de vânzare este de 2,1 milioane de dolari. Prețul mediu pentru toate apartamentele vândute în zona examinată a atins și el un record de 1,2 milioane de dolari, de la 1,1 milioane de dolari anul trecut.

CityRealty subliniază că prețul mediu al unui apartament în zona Manhattan este în prezent cu 91% mai mare decât în 2006.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios