Prețul unui apartament din Manhattan a trecut de două milioane de dolari

Prețul mediu de vânzare al unui apartament din Manhattan a trecut de două milioane de dolari în acest an, pentru prima dată în istorie, însă prețurile ar urma să stagneze în 2017 după ce s-au dublat în ultimul deceniu, informează Reuters.

Potrivit portalului CityRealty, specializat pe piața imobiliară din New York, prețurile sunt influențate de creșterea vânzărilor de locuințe-condominiu cu o valoare de cel puțin 10 milioane de dolari. Directorul de cercetare de la CityRealty, Gabby Warshawer, susține că deschiderea clădirii 432 Park Avenue, un bloc de locuințe cu 96 de etaje, promovat de dezvoltatori drept cea mai mare clădire de locuințe din cele două Americi, a împins în sus prețurile. Un număr de 52 din cele 75 de locuințe din acest turn care au fost vândute până acum au fost adjudecate pentru o sumă de peste 10 milioane de dolari, iar unele locuințe sunt evaluate chiar la peste 40 de milioane de dolari.

Prețul apartamentelor din Manhattan a crescut în fiecare an de după 2011, dar ar urma să stagneze anul viitor ca urmare a lipsei de clădiri noi, mari și scumpe, susține CityRealty.

Pe baza examinării datelor Departamentului de Finanțe al Primăriei din New York City, CityRealty a ajuns la concluzia că prețul mediu al unei locuințe-condominiu din zona Manhattan, excluzând Harlem și zonele învecinate, a urcat până la 2,2 milioane de dolari în 2016, de la nivelul record de 1,9 milioane de dolari înregistrat în 2015.

Pentru întregul Manhattan, prețul mediu de vânzare este de 2,1 milioane de dolari. Prețul mediu pentru toate apartamentele vândute în zona examinată a atins și el un record de 1,2 milioane de dolari, de la 1,1 milioane de dolari anul trecut.

CityRealty subliniază că prețul mediu al unui apartament în zona Manhattan este în prezent cu 91% mai mare decât în 2006.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

2 Rareș Bogdan, veste tristă pentru Ciuma Roșie: PSD să-și ia adio de la guvernare, cât timp va fi Klaus Iohanni…

3 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

4 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

5 Vânzători de țară! / PSD refuză să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu afle românii despre extremismul e…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata