Primarul Iașiului, Mihai Chirica: Dragnea ar trebui să demisioneze din fruntea PSD

Primarul Iașiului, Mihai Chirica: Dragnea ar trebui să demisioneze din fruntea PSD

Liviu Dragnea ar trebui să-și dea demisia din fruntea PSD și să părăsească partidul, deoarece nu poate ieși învingător din scandalul declanșat, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Iașiului, social-democratul Mihai Chirica.

 

"Și dacă Grindeanu pleacă și dacă nu pleacă, rezultatul e același pentru Dragnea. El nu poate ieși învingător. Când locomotiva oprește, atunci și vagoanele încetinesc. Dragnea să-și dea demisia și să părăsească partidul. Trebuie îndepărtați și oamenii trompetă din PSD", a afirmat Chirica.

Conform acestuia, prin atitudinea sa Liviu Dragnea ''reușește să distrugă România și să dezbine poporul român''.

''Sunt și eu răvășit de situația, și penibilă și hilară uneori, de-a dreptul revoltătoare cel puțin pentru mine și mulți români, în ceea ce privește modalitatea incredibilă prin care Liviu Dragnea reușește să distrugă un vis frumos al acestei țări. Nu voi fi de acord cu Liviu Dragnea indiferent ce se va întâmpla de acum încolo. Așa cum n-am fost de acord nici cu OUG 13, nici cu măsurile iresponsabile de a scoate oamenii în stradă. Guvernul a făcut greșeli. Știm cu toții lucrul acesta. Sunt lucruri care se puteau face mult mai repede și mult mai bine, dar nu este un moment favorabil să arunci țara în haos doar de dragul de a-ți izola vârful puterii în PSD în numele personal a lui Liviu Dragnea. Prin urmare, avem nevoie de responsabilitate de la toți oamenii politici, chiar dacă nu fac parte din partidul nostru, și să ducem gândul că suntem mai departe într-o Românie europeană'', a declarat primarul Chirica.

Cu toate acestea, Chirica susține că ''nu Dragnea e problema, ci faptele lui arată că trebuie debranșat de partid''.

''În ritmul ăsta îngroapă PSD. Ar fi interesant de văzut la Camera Deputaților câți dintre angajați sunt din Teleorman și Ialomița. Sunt mulți, nici nu mai contează din ce frizerie vine fiecare. Forța într-un partid n-o ții cu bâta'', a spus primarul Iașiului.

El le-a răspuns jurnaliștilor că dacă și-ar dori, premierul Sorin Grindeanu ar fi o soluție la conducerea PSD.

Mihai Chirica a infirmat zvonurile conform cărora ar exista o axă Grindeanu-Ponta-Chirica. El a afirmat, totodată, că Sorin Grindeanu este susținut de filialele Timiș, Caraș-Severin, Vrancea, precum și de fostul lider al PSD Victor Ponta și de europarlamentarul Cătălin Ivan.

Primarul Iașiului a declarat în aceeași conferință de presă că tot ce s-a întâmplat în cazul Grindeanu reprezintă un ''asasinat politic''.

''Sunt niște killeri plătiți care ies și spun ce vrea Dragnea. Conform Codului penal, ei nu pot fi pedepsiți. Codul moral îi poate pedepsi. Sunt mai mulți acolo, Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu, Nicolae Bădălău. S-au transformat în asasini politici. Modalitatea de acțiune e simplă: un grup restrâns popularizează soluția, spun că ori ești agent SIE ori KGB sau șeful vreunei structuri periculoase. Se lucrează pe ranguri, dacă nu iese Firea, începe Olguța. Și încep să lovească, mirosul de sânge devine pregnant. Lovesc rând pe rând, stimulându-și imaginația. Apoi se supune la vot, după ce l-am omorât îl și defăimăm. Omul respectiv e umilit cum nu vă puteți imagina. Ăsta e asasinat politic. Vor urma și alții la rând, cât timp Dragnea e șef la PSD'', a arătat Mihai Chirica.

AGERPRES/(A — autor: Daniela Malache, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

2 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…