Priviți, ministrul austriac de interne a folosit gărzile de corp pentru a ține la distanță jurnaliștii români care-l întrebau despre Schengen

Priviți, ministrul austriac de interne a folosit gărzile de corp pentru a ține la distanță jurnaliștii români care-l întrebau despre Schengen

Austria este țara care a blocat practic aderarea României în Spațiul Schengen, iar după ședința decisivă a consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), ministrul austriac de interne Gerhard Karner a ales să dea declarații doar presei austriece, ținând la distanță jurnaliștii români folosindu-și gărzile de corp.

Gerhard Karner la consiliul JAi de la BruxellesFoto: JOHN THYS / AFP / Profimedia

Jurnalistul ProTV Cosmin Stan povestește pe Facebook o scenă de la Bruxelles, acolo unde a încercat să obțină o reacție de la ministrul austriac de Interne după votul din comisia JAI.

„După 11 ani de așteptare, investiții și pregătiri, România tot n-a intrat în Schengen iar acest domn, singurul care a votat împotriva noastră, n-a avut nici măcar minim bun-simț să vină să le explice direct românilor votul său. Ministrul de interne Gerhard Karner și-a trimis bodyguarzii să ne împiedice să ne apropiem de el”, a scris Cosmin Stan pe Facebook.

Momentul a fost relatat și de către jurnalistul TVR Lucian Pîrvoiu care a postat și o fotografie cu momentul în sine.

„Cam așa sunt tratați jurnaliștii români de către austrieci: ministrul austriac de interne Karner face declarații presei austriece, noi românii suntem ținuți la distanță de gărzile de corp. Pleacă grăbit uitându-se urât la noi, care întrebam dacă se simte bine cu decizia luată. O persoană lipsită de eleganță, un necioplit, chiar, aș putea spune. Asta este Austria, asta au votat austriecii: ÖVP, un partid xenofob, rasist și izolationist. Rușine, Karner, rușine Austria!”, a scris jurnalistul pe contul său de Facebook.

Situația a fost relatată și de către corespondentul Digi24 la ședința de la Bruxelles. Jurnalista Digi24 Cristina Cileacu a transmis pe post că ministrul austriac Gerhard Karner a trecut pe lângă jurnaliștii români fără să ia întrebări și, la distanță, s-a oprit doar să discute cu presa austriacă.

Reamintim că joi România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE. Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava