Procurorii DNA cer documente de la primăria Ploiești privind Parcul Municipal Vest (surse)

Procurorii DNA cer documente de la primăria Ploiești privind Parcul Municipal Vest (surse)

Procurii DNA Ploiești se află joi după amiază la sediul Primăriei Ploiești de unde solicită documente legate de Parcul Municipal Vest, o investiție realizată din fonduri europene, au declarat surse din primărie.

Parcul Municipal Vest a fost realizat în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri de la Uniunea Europeană, cetățenii semnalând ulterior în mai multe rânduri faptul că acesta a fost lăsat în paragină de către municipalitate.

Primăria Ploiești ar putea pierde zeci de milioane de euro, banii reprezentând contravaloarea unor proiecte care riscă să fie încadrate în categoria celor nefuncționale, a afirmat în luna august primarul Adrian Dobre.

Potrivit acestuia, reprezentanții ADR Sud Muntenia, aflați într-un control la Ploiești, au atras atenția că Parcul Municipal Vest, o investiție de aproximativ 16 milioane de euro realizată din fonduri europene, ar putea fi inclusă în categoria proiectelor nefuncționale, în condițiile în care există o problemă legată de lipsa personalului care ar trebui să îngrijească acest parc.

În aceeași situație se mai află alte două proiecte, a arătat primarul, respectiv cel privind reabilitarea și extinderea hipodromului Ploiești și cel privind reabilitarea liniei de tramvai aferentă traseului 102.

Parcul Municipal Vest, o investiție de aproximativ 16 milioane de euro realizată la marginea orașului Ploiești, a fost inaugurat la sfârșitul lunii mai, cetățenii fiind nemulțumiți de mai multe aspecte, reprezentanții administrației publice spunând, însă, că acestea vor fi remediate pe parcurs.

Parcul, care se întinde pe o suprafață de peste 50 de hectare, a fost realizat în cadrul unui proiect cu fonduri europene la care au fost înregistrate întârzieri, el fiind inaugurat la aproape cinci ani de la momentul semnării contractului de finanțare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu