Programul IMM Invest România a fost lansat marţi; peste 2.600 de utilizatori erau înscrişi după 30 de minute

Programul IMM Invest România a fost lansat marţi; peste 2.600 de utilizatori erau înscrişi după 30 de minute

Portalul www.imminvest.ro a fost deschis pentru aplicanţi la ora 9:00, iar după 30 de minute peste 6.200 de utilizatori erau înregistraţi în diferite etape de înscriere în aplicaţie, în timp ce peste 2.600 de aplicanţi finalizaseră cu succes înscrierea, a informat Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Potrivit sursei citate, aplicaţia funcţionează în parametri optimi, însă doreşte să le semnaleze solicitanţilor că există posibilitatea ca, în unele cazuri, să apară o întârziere a răspunsurilor în completarea câmpurilor aplicaţiei, cum ar fi confirmarea creării user-ului şi a parolei sau a transmiterii mesajului de confirmare a înscrierii.

"Din cauza unor configurări tehnice aferente domeniilor YAHOO şi FREEMAIL.HU, mesajele transmise de aplicaţia IMM Invest către adresele de e-mail din aceste domenii pot ajunge cu întârziere, dar îi asigurăm pe toţi cei care se găsesc în această situaţie că aceste aspecte de ordin tehnic nu vor afecta înscrierea în program. De asemenea, semnalăm posibilitatea ca anumite mesaje să ajungă în spam sau junk şi îi rugăm pe utilizatori să verifice răspunsul primit şi în aceste foldere. Precizăm că aplicaţia funcţionează corespunzător şi că este important să se acorde un timp rezonabil de răspuns. Nu este necesară retransmisia mail-ului în mod repetat", subliniază reprezentanţii FNGCIMM.

Operatorii FNGCIMM au început deja să prelucreze primele solicitări, din cele peste 7.400 înregistrate după doar două ore şi jumătate de la deschiderea aplicaţiei.

Fondul reaminteşte IMM-urilor că este foarte important să completeze corect câmpurile aplicaţiei, în vederea emiterii de acordului de principiu şi îi sfătuieşte pe solicitanţi să acorde o atenţie sporită în momentul completării cererilor de înregistrare şi a declaraţiilor pe proprie răspundere.

"Invităm potenţialii beneficiari să consulte Ghidul de completare a cererii online, publicat pe site-ul FNGCIMM şi pe pagina de Facebook a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, înainte să demareze procedura de înscriere. Pentru întrebări sau semnalarea eventualelor dificultăţi întâmpinate în procesul de înscriere în aplicaţie, vă rugăm să ne scrieţi pe adresa de email imminvest@fngcimm.ro şi, în cel mai scurt timp, colegii noştri vă vor răspunde sau vor remedia problema pe care aţi identificat-o", se mai spune în comunicat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării şi susţinerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

Garanţia FNGCIMM este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar, şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

FNGCIMM colaborează cu 27 de instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanţia FNGCIMM este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minim doi ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

FNGCIMM asigură o acoperire teritorială naţională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele trei sucursale, două reprezentanţe şi trei filiale. În baza apartenenţei sale la AECM (Asociaţia Europeană a Instituţiilor de Garantare) - asociaţie ce reuneşte 47 de fonduri de garantare mutuale, private şi publice, bănci de dezvoltare şi fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum şi din Turcia, Serbia, Bosnia şi Herzegovina, Federaţia Rusă şi Kosovo - FNGCIMM funcţionează după reguli şi principii europene. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică