Propaganda rusă vede un „plan secret” pentru ascunderea rețelelor de la Caracal și a legăturii cu Deveselu. Lista personajelor citate de Sputnik pentru a-și susține conspirațiile

Propaganda rusă vede un „plan secret” pentru ascunderea rețelelor de la Caracal și a legăturii cu Deveselu. Lista personajelor citate de Sputnik pentru a-și susține conspirațiile

Propaganda rusă vede un „plan secret” pentru ascunderea rețelelor de la Caracal și a legăturii cu Deveselu. Lista personajelor citate de Sputnik pentru a-și susține conspirațiile.

Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei, amestecă, într-un articol publicat marți, 13 august, informațiile publicate de ziarul Libertatea referitoare la clanurile de proxeneți din Caracal care ar fi livrat minore unor oameni de afaceri străini, inclusiv americani, cu zeci de teorii ale conspirației ventilate în spațiul public românesc pentru a sugera că s-ar încerca mușamalizarea anchetei în cazul Alexandra tocmai pentru a proteja aceste rețele. Este procedura clasică de manipulare, scrie  G4Media.ro .

Astfel, Sputnik amesteca informațiile seci prezenate de Libertatea, verificabile, referitoare la anchete mai vechi realizate de DIICOT cu diverse teorii lansate conspiraționiste de generalul Corneliu Dobrițoiu, Ion Cristoiu, Q Magazine, Andrei Bădin, Mirel Curea, Victor Ciutacu, Sorina Matei, Alexandru Cumpănașu și Ion Spânu.

Sub semnătura lui Dragoș Dumitriu, Sputnik insinueză cât se poate de clar că Alexandra și Luiza ar fi fost ”ucise la ordin”, legătura cu baza americană de la Deveselu fiind făcută în mod grosolan, direct.

”Așa cum demonstram ieri, dovezile prezentate în ultimele zile, inclusiv mărturii clare, indică o nouă direcție și dă un nou sens anchetei de la Caracal – existența unei rețele, căreia și Alexandra și Luiza i-ar fi fost victime și poate si fost ucise poate la ordin sau poate datorită prostiei ori demenței criminale a lui Gheorghe Dincă.

Deci, vorbim de rețea, cu ramificații internaționale și, evident, NU poate fi ocolit învecinatul Deveselu. Nu numai datorită posibilei (nu sigurei!) implicări a militarilor americani – cât mai ales a ”ultra-supravegherii” zonei de către serviciile române și americane”, scrie Sputnik.

Or, toate informațiile prezentate până acum de DIICOT indică îl indică pe Gheorghe Dincă drept singurul suspect, fără a exista nici cel mai mic indiciu că ar fi acționat la vreun ordin sau în complicitate cu altcineva. Faptul că în zonă există rețele de traficanți de carne vie și proxeneți este o realitate, că polițiștii aveau legături și complicități în lumea interlopă iarăși a fost documentat însă nu există nici o bază factuală pentru a susține că procurorii DIICOT ar încerca mușamalizarea cazului pentru a ascunde aceste rețele și eventuale legături cu Deveselu.

Sputnik a mai preluat o informație falsă pusă în circulație de știripesurse.ro, menționând că ”s-a solicitat implicarea Poliției Federale Americane (FBI)” exact din motive care țin de prezența militarilor americani în zonă”. Or, purtătorul de cuvând al DIICOT a explicat pentru G4Media.ro că dacă procurorii români vor apela la FBI o vor face strict pe chestiuni de profiling (profilul psihologic al suspectului) și de expertiză criminologică (probe ADN), fără nici o legătură cu presupusa implicare a militarilor americani.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro