Protestele au continuat marți seară în marile orașe (sinteză)

Zeci de oameni au ieșit în stradă, marți seară, în mai multe orașe din țară și au protestat împotriva Guvernului, nefiind înregistrate incidente.

*UPDATE Câteva sute de persoane protestează în Piața Victoriei din Capitală

*UPDATE Protestul din fața Palatului Cotroceni, la final

* La Sibiu, zeci de manifestanți au cerut demisia Guvernului, însă, pentru prima dată, au scris lozinci anti-PSD, însoțite de inimi desenate. Protestarii au afișat mesaje de genul "PSD vă iubim! Dar ca voi nu vrem să fim!". Protestul a fost autorizat de Primărie și Jandarmerie. Organizatorul Doru Apostol a declarat pentru AGERPRES că este decis să reunească protestatarii și miercuri, ultima zi pentru care a primit avizul de la autorități.

* La Oradea, în jur de 30 de persoane s-au adunat în Piața Unirii, în cea de a 15-a zi de proteste. Purtând drapele, pancarte și vuvuzele, orădenii au comentat ultimele evenimente din Parlament și Guvern și au scandat "Asta-i trădare, nu e guvernare!", "Rușine, rușine!" și "Să piară, să piară PSD din țară!".

* Aproximativ 30 de manifestanți s-au strâns marți seară, începând cu ora 18,00, pe platoul din fața clădirii Prefecturii Constanța pentru a protesta împotriva Guvernului, pe care-l învinuiesc de modificarea legislației penale fără consultare publică. Manifestanții au purtat pancarte cu mesaje de protest adresate Guvernului și PSD. Ei au scandat sloganuri precum "Jos Guvernul!", "Hoții!", au huiduit și au suflat în vuvuzele.

* La Cluj-Napoca, la protest au venit aproximativ 300 de persoane. Protestatarii, adunați în Piața Unirii, începând cu ora 19,00, au scandat lozinci antiguvernamentale și anti-PSD și au purtat pancarte cu mesaje pe care scria, printre altele, "Dumnezeu: să nu furi, Dragnea: să furăm", "Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu". Ei au pornit, în jurul orei 20,00 într-un nou marș prin zona centrală a orașului și apoi au revenit în Piața Unirii.

* În jur de 50 de persoane au protestat marți seară, după ora 19,00, în fața Prefecturii Brașov, pentru a 15-a zi consecutiv. Ei cer în continuare demisia Guvernului. Protestatarii au scandat "Demisia", "Hoții", "Fără penali", au fluierat din vuvuzele. La ora 20,00, ca în ultimele seri, manifestanții au plecat în marș pe str. Republicii — Piața Sfatului, locul unde se încheie protestele cu intonarea Imnului Național. Manifestația s-a încheiat în jurul orei 21,40 fără incidente.

* La Timișoara au ieșit în Piața Victoriei circa 50 de persoane. Tinerii au avut câteva pancarte inscripționate cu mesaje împotriva lui Dragnea și antiguvernamentale. Ei au făcut o plimbare în jurul pieței centrale, ca și în serile precedente.

* Circa 20 de persoane au venit în Piața "Mihai Viteazul" — Piața Prefecturii din centrul Craiovei și au manifestat împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD. Oamenii au stat în piață circa o oră și, la fel ca și în serile precedente, au purtat steaguri tricolore și pancarte.

* Și la Ploiești, câteva zeci de persoane au protestat în centrul municipiului, cerând demisia Guvernului și scandând împotriva PSD. Manifestanții s-au adunat în fața Palatului Administrativ, unde au intonat Imnul Național și au fredonat melodia "Țara mea". De asemenea, ei au scandat "DNA să vină să vă ia!", dar și "Rezist, rezist, rezist, sunt anti PSD-ist!".

* La Iași au venit în Piața Unirii aproximativ 20 de persoane, care au scandat lozinci antiguvernamentale și au spus că vor demisia Guvernului Grindeanu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

5 Citiți și voi cum proceda PSD pentru a pune pe funcții slugoii de partid / Studiu de caz: Cum a ajuns ăsta șeful…

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos