Prună: Am găsit în Ministerul Justiției numeroase restanțe care i se datorează și lui Victor Ponta

Prună: Am găsit în Ministerul Justiției numeroase restanțe care i se datorează și lui Victor Ponta

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat marți că a găsit în ministerul pe care îl conduce numeroase restanțe care se i se datorează și fostului premier Victor Ponta, anunțând că îl va da pe acesta în curând în judecată, ca urmare a atacurilor la adresa ei din ultima vreme.

"Eu am exemplificat în postarea pe care am pus-o pe Facebook că ceea ce face domnia sa și modul în care se raportează la mine este, din punctul meu de vedere, sub așteptările mele ca cetățean. Nu aș vrea să spun cum a condus premierul Ponta România. Eu aș vrea numai să spun că în ministerul pe care îl conduc, deși sunt foarte atacată de către Victor Ponta, am găsit numeroase restanțe, care i se datorează și domniei sale", a spus Raluca Prună la Realitatea TV.

Prună a adăugat că nu a luat în nume personal atacurile lui Victor Ponta la adresa ei, anunțând că, în câteva zile, va depune în instanță o cerere de chemare în judecată împotriva fostului premier.

"Eu cred că atacul, în ce mă privește, este atacul care ar fi fost inevitabil împotriva oricărui ministru al Justiției. Deci o iau ca pe un atac nu neaparat la persoană, ci la acest portofoliu. Suntem într-o perioadă destul de complicată. Lupta împotriva corupției dă rezultate și dintr-o dată descoperim că, nu-i așa, Justiția poate că a devenit mult prea independentă în această țară (...). Să știți că, pentru moment, în România calomnia se judecă, este un proces civil. Urmează zilele acestea să depun o cerere prin care să-l chem pe Victor Ponta în instanță să probeze nu judecățile de valoare — le-am mai enumerat, nu am să mai fac asta acum, pentru că e sub demnitatea mea. Însă domnia sa m-a acuzat foarte clar, într-o postare pe Facebook, că la mine în birou a venit un primar, i-a dat și numele acelui primar, a venit, a făcut trafic de influență, pentru ca eu să adopt o ordonanță de urgență. Și eu cred că este foarte corect și pentru mine și pentru domnul Ponta, suntem amândoi juriști, să avem ocazia în instanță, eu îi dau oportunitatea în instanță, să probeze acest lucru. Și am decis să fac acest lucru după destul de multe ezitări, după nouă luni în care am înghițit tot felul de calomnii și o fac nu în considerarea numai a mea, ca persoană, deși am și eu o reputație de apărat, o fac și în apărarea demnității acestei funcții", a explicat ministrul Justiției.

Pe de altă parte, Raluca Prună a infirmat zvonul că a vrut să demisioneze din funcția de ministru în urmă cu câteva săptămâni.

"Nu, am avut momentele mele de descumpănire, însă nu, nu am luat niciodată în calcul în mod serios demisia, faptul de a demisiona. Și cred, și profit, pentru că ne apropiem de o campanie electorală complicată, am descoperit despre mine și eu ceva, că funcționez foarte bine atunci când sunt atacată", a mai spus ministrul Justiției.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

2 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

3 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

4 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei

5 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone