Prună: Hotelul Triumf - sediul ANABI și DNA, într-un viitor mediu spre lung

Prună: Hotelul Triumf - sediul ANABI și DNA, într-un viitor mediu spre lung

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat că Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) este funcțională și va împărți sediul cu DNA, menționând că este vorba despre hotelul Triumf.

"Deocamdată, vom împărți un sediu cu DNA, în Walter Mărăcineanu și, după cum știți, s-a adoptat o ordonanță de urgență prin care hotelul Triumf va fi dat Direcției Naționale Anticorupție dar și acestei Agenții (ANABI — n.r.). Deci, sediul, într-un viitor mediu spre lung, va fi acolo, pentru că acolo sunt necesare alte investiții", a precizat Prună, duminică, la Palatul Justiției.

Potrivit lui Prună, ANABI a devenit funcțională și are un președinte numit — Cornel Călinescu.

"Ea deocamdată funcționează, are un director, un președinte, are un consiliu, în care sunt reprezentanți de la fiecare instituție pe care legea îi cere, ministerul Justiției, ministerul de Finanțe, Parchetele, am avut două întâlniri, am numit președintele Agenției, este domnul Cornel Călinescu, care a fost director în ministerul Justiției și care unul dintre cei mai mari experți anticorupție la nivelul administrației, este o persoană care din 2001 face exact același lucru, o persoană care este cunoscută și la nivel internațional și este persoana care a făcut posibilă, alături de ministrul Cazanciuc, adoptarea acestei legi în Parlament", a spus Prună.

Ea a menționat că acum se așteaptă ca ministerul Finanțelor să desemneze vicepreședintele Agenției.

"Vreau să asigur pe toată lumea că Agenția este funcțională, suntem într-un calendar, facem inventarul bunurilor indisponibilizate, deci nu avem absolut nicio întârziere", a arătat ministrul.

La sfârșitul lunii iunie, Guvernul a decis, printr-o ordonanță de urgență, transferul Hotelului Triumf din proprietatea privată în proprietatea publică a statului, în vederea utilizării lui ca sediu pentru una din instituțiile publice cu nevoi stringente de spațiu sau condiții necorespunzătoare pentru a-și desfășura activitatea în parametrii de normalitate.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat" (RAAPPS), a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate în administrarea RA-APPS.

Decizia Executivului a fost luată din cauza numeroaselor cereri primite din partea instituțiilor publice care, fie se confruntă cu probleme seriose de lipsă de spațiu, fie își desfășoară activitatea în imobile ce au făcut obiectul retrocedării, iar proprietarii cer să fie repuși în drepturi, fie clădirile în care operează nu mai corespund necesităților lor, după cum se precizează în comunicat.

De asemenea, pentru Hotelul Triumf nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare până în prezent, a mai informat Guvernul.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mirela Bărbulescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina