PSD: Referendumul solicitat de preşedinte pare lipsit de utilitate; probabil, o cheltuială nejustificată

PSD: Referendumul solicitat de preşedinte pare lipsit de utilitate; probabil, o cheltuială nejustificată

Partidul Social Democrat anunţă că este de acord cu întrebările propuse de preşedintele Klaus Iohannis la referendum, precizând, însă, că acestea nu răspund vreunei controverse din societate, motiv pentru care demersul şefului statului "va reprezenta, probabil, o cheltuială nejustificată din banii contribuabililor".

"PSD este de acord cu întrebările propuse la referendumul consultativ, pentru acestea existând, de altfel, un acord cvasiunanim, ele nerăspunzând vreunei controverse din societate. În aceste condiţii, referendumul solicitat de preşedinte pare lipsit de utilitate şi va reprezenta, probabil, o cheltuială nejustificată din banii contribuabililor", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de social-democraţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind organizarea referendumului din data de 26 mai , în ziua alegerilor europarlamentare.

Conform art. 2 din decret, cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU la întrebările: 1 - Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?; 2 - Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis va transmite un mesaj public cu privire la referendum la ora 19,00. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...