Putin a spus că a discutat cu Lavrov despre simplificarea regimului de vize pentru diferite țări

Putin a spus că a discutat cu Lavrov despre simplificarea regimului de vize pentru diferite țări

Șeful statului rus a atras atenția că practica obișnuită în astfel de cazuri este reciprocitatea, dar a adăugat că în condițiile actuale ar trebui să se gândească „nu la reciprocitate în sensul clasic al cuvântului, ci la oportunitatea pentru țară”.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că a discutat recent cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov despre relaxarea regimului de vize sau abolirea vizelor pentru diferite țări, conform agenției ruse de știri TASS.

Așadar, vineri, la o întâlnire cu Delovaya Rossiya, acesta a reacționat la cuvintele unuia dintre oamenii de afaceri, care a propus introducerea vizelor de trei ani cu intrări multiple pentru investitorii străini din țări prietene și a anunțat și alte măsuri care i-ar face mai ușor să rămână în Rusia.

„Credeți sau nu, acum doar două zile am vorbit cu ministrul de externe [Serghei Lavrov] despre acest lucru în relație cu diferite regiuni ale lumii. [Am discutat] despre introducerea, poate chiar un regim fără vize pentru cineva. El mi-a răspuns:" Și noi primim bani pentru asta. Cine ne va compensa pentru deficitul rezultat?”, a spus președintele zâmbind.

Auzind asta, omul de afaceri i-a sugerat: „Să luăm mai mult de la ei pentru o viză lungă”, la care Putin a fost de acord râzând: „Se poate!

Vreau să știți că sunt complet de partea dumneavoastră”, a adăugat șeful statului. El a subliniat că practica obișnuită în astfel de cazuri este reciprocitatea. "Dar astăzi trăim în condiții speciale și aici trebuie să ne gândim nu la reciprocitate în sensul clasic al cuvântului, ci la oportunitatea pentru țară în oricare dintre acțiunile noastre. Prin urmare, vom lucra cu siguranță la această chestiune, la Ministerul Afacerilor Externe are un astfel de ordin și servicii speciale - astfel încât toți colegii să participe aici și să ia o decizie în cunoștință de cauză”, a explicat el.

Președintele s-a oprit în mod special asupra propunerii de simplificare a procedurilor pentru specialiștii de înaltă calificare, de reducere a frecvenței examinărilor medicale pentru aceștia și de reducere a timpului de eliberare a vizelor. "În ceea ce privește examinările medicale, aceste întrebări se ridică de mulți ani și și aici trebuie să abordăm acest lucru cu bun simț. Totul ar trebui să fie în cadrul bunului simț și oportunității pentru țară. Există ceva de lucrat. , și ne vom ocupa de asta”, a rezumat Putin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?