Qatarul a blocat avioanele saudite pentru pelerini

Qatarul a blocat avioanele saudite pentru pelerini

Qatarul a interzis duminică aterizarea unor avioane saudite trimise să ducă pelerini la Mecca, informează AFP, care preia agenția de presă oficială SPA din Arabia Saudită.

Din 5 iunie, aeronavele din Qatar au interdicție de zbor în Arabia Saudită, unul statele arabe care au rupt relațiile diplomatice cu Qatarul, acuzând guvernul de la Doha că finanțează terorismul. La blocada împotriva Qatarului mai participă Emiratele Arabe Unite, Bahreinul și Egiptul.

Ca un prim semn de bunăvoință, Arabia Saudită a redeschis miercurea trecută frontiera terestră, pentru a permite pelerinilor musulmani să ajungă la Mecca. Totodată, autoritățile de la Riad au promis că vor pune la dispoziție șapte zboruri în regim charter ale companiei aeriene naționale saudite, pentru a transporta pelerini. Qatarul nu a permis însă aterizarea avioanelor saudite, pe motiv că documentația acestora nu era corespunzătoare. SPA precizează că documentele fuseseră depuse de două zile.

Qatarul a salutat joi relaxarea condițiilor de acces în Arabia Saudită pentru cetățenii care doresc să ajungă în locurile sfinte ale islamului, dar a condamnat politizarea pelerinajului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis