Rachete: Anunţul lui Putin confirmă că Moscova încalcă tratatele, afirmă Washingtonul

Rachete: Anunţul lui Putin confirmă că Moscova încalcă tratatele, afirmă Washingtonul

Anunţul răsunător făcut joi de Vladimir Putin în legătură cu noile arme ruse "invincibile" arată că Moscova "încalcă tratatele" privind controlul rachetelor, a reacţionat Departamentul de Stat american, scrie AFP.

"Nu considerăm că este o atitudine demnă de un actor mondial major", le-a declarat jurnaliştilor purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Diplomata americană a fost întrebată despre discursul preşedintelui rus în care acesta a prezentat, timp de o oră, ultimele arme dotate cu tehnologie de vârf ale Rusiei, folosindu-se de imagini în 3D amestecate cu imagini reale şi de înregistrări video.

"Preşedintele Putin a confirmat ceea ce guvernul american ştia de mult timp", a adăugat Heather Nauert.

"De peste zece ani, Rusia a dezvoltat sisteme de arme destabilizatoare, încălcând obligaţiile care decurg din tratatele" pe care le-a semnat, a subliniat ea.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat a citat ca exemplu Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF), semnat de Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov în 1987.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a explicat joi că noile arme răspund la activitatea militară a Statelor Unite, mai scrie AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...