Rareș Bogdan, anunț important despre când vor ajunge în România primii bani din PNRR

Rareș Bogdan, anunț important despre când vor ajunge în România primii bani din PNRR

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că primii bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vor ajunge în România undeva la finele lunii septembrie. Vor fi circa 3,7 miliarde. Bogdan a vorbit despre cele mai importante proiecte de infrastructură din PNRR și a insistat că obligațiile asumate trebuie respectate, altfel Comisia Europeană va suspenda plățile.

Declarațiile au fost făcute în emisiunea ”Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin pe B1 TV.

„Legat de PNRR, e o chestiune pe care dacă o ducem în zona de bătălie politică, românii vor pierde și România va pierde.
Pentru zona de autostrăzi și feroviar s-au acceptat 9 miliarde euro. Asta nu înseamnă că banii curg spre România, ci că noi prezentăm proiectele. Proiectele cele mai mature au fost considerate autostrăzile A7, respectiv lotul Ploiești - Buzău, care se finanțează cu 368 de milioane, Buzău - Focșani, cu 512 milioane, Focșani - Bacău, 590 de milioane, Bacău - Pașcani, 424 milioane. Ele fac parte din A7 spre Moldova. 100 de ani de la Marea Unire, dacă vreți, Moldova a fost pur și simplu abandonată și e prima dată când Moldova se leagă cu Occidentul.

Târgu Mureș - Miercurea Nirajului și Leghin - Pașcani, cu 495 de milioane de euro și Nădășelu - Poarta Sălajului din A3, Autostrada Transilvania, cu 410 milioane. Mai există bani pentru zona feroviară și sunt mai mulți decțt pentru zona rutieră (...) Mangalia - Constanța, nu că se reabilitează, se reconstruiește cale ferată pe PNRR și se va ajunge în 20 de minute”, a declarat Rareș Bogdan, pentru B1 TV.

Liberalul a mai spus că nu va fi impusă nicio taxă pe circulația pe noile autostrăzi.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Europarlamentarul a explicat apoi că din cele 29 de miliarde prin PNRR, 15 miliarde sunt bani pe care România îi ia cu 0,5% dobândă, „cea mai mică dobândă pe care România a putut-o lua vreodată de pe piețele internaționale”.

„România are un termen de grație de 10 ani, urmând ca returnarea împrumutului să se facă din 2031 până în 2050, dar asta nu înseamnă că banii aceștia vin mâine în România.

Primii bani vor ajunge după analiza dosarelor, lunile iunie, iulie, banii vor ajunge undeva spre sfârșit de septembrie și vor ajunge 13,6% din total, adică undeva la 3,7 miliarde, dar fiecare ban cheltuit trebuie să fie justificat. Dacă nu respecți cele pe care ți le-ai asumat, Comisia își suspendă plățile și odată la 6 luni se fac verificări. Dacă nu suntem în stare să respectăm cele asumate în PNRR, nu vom putea să continuăm proiectul respectiv, că Comisia nu iartă”, a mai declarat europarlamentarul Rareș Bogdan, pe B1 TV.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...