Război total! Tabăra lui Dragnea cere CEx. Tabăra Stănescu-Firea anunță noi susținători! Cele două tabere din PSD se ațâță pe Facebook!

Război total! Tabăra lui Dragnea cere CEx. Tabăra Stănescu-Firea anunță noi susținători! Cele două tabere din PSD se ațâță pe Facebook!

Război total! Cele două tabere din PSD se ațâță pe Facebook! Tabăra lui Dragnea cere CEx. Tabăra Stănescu-Firea anunță noi susținători!

*** Potrivit surselor G4Media.ro , din grupul liderilor din Transilvania, doar doi ar fi pro-Dragnea (Gabriel Zetea de la Maramureș și Ioan Mang de la Bihor), restul fiind anti-Dragnea iar cererea de a fi convocat CEX rapid este în defavoarea liderului PSD, care și-ar dori să amâne cât mai mult această ședință. De notat că se vorbește despre susținerea guvernului PSD-ALDE, dar nici un cuvânt în sprijinul liderului PSD, acesta fiind cel atacat în ultimele zile, nu Guvernul. În imagini apare și liderul PSD Cluj, Horia Nasra, despre care ziuadecluj.ro a scris joi că ar fi trecut în tabăra anti-Dragnea.

UPDATE 2 Alți lideri PSD susțin că ar fi vorba de un mesaj de susținere al președintelui PSD. Preşedintele interimar al PSD Braşov, Marius Dunca, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că preşedinţii din Transilvania îl susţin pe liderul formaţiunii Liviu Dragnea, iar luptele interne şi dezbinarea nu fac bine partidului. ”CExN este convocat de preşedintele Dragnea. Liderii din Transilvania susţin preşedintele. Aceste lupte interne, discuţiile inutile, dezbinarea nu fac bine partidului. Avem un program de guvernare pe care trebuie să-l ducem la bun sfârşit. Mai multă înţelepciune şi responsabilitate sunt utile tuturor. Românii ne-au ales pentru a ne pune toată energia în slujba cetăţeanului”, a declarat Marius Dunca, pentru AGERPRES, fiind întrebat despre întrevederea de sâmbătă a liderilor organizaţiilor judeţene ale PSD din Transilvania şi despre apelul pe care l-au lansat în vederea convocării cât mai rapide a unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional (CExN) al partidului.

Tabăra Stănescu-Firea anunță prin intermediul jurnalistei Denise Rifai încă 5 susținători:

„SOC!!!! Astazi au mai aparut alte Cinci NUME ale unor grei din PSD care se alatura domnilor Stanescu, Badalau, Ciolacu si doamnei Gabriela Firea, ca semnatari ai scrisorii in care se cere retragerea sprijinului politic lui Liviu Dragnea. Asadar, urmatorii pe lista semnatarilor scrisorii sunt:
Dumitru Buzatu - sef PSD Vaslui
Robert Negoita - sef PSD sector 3, Bucuresti
Rodica Nassar - sef PSD sector 2, Bucuresti
Ioan Mocioalca - sef PSD Caras Severin
Ion Rotaru - sef PSD Braila

Si acum, cateva precizari:

1. Scrisoare Exista si exista intr- un singur exemplar si este in posesia unei persoane pe care eu o cunosc foarte bine si care este o persoana cu maaare greutate in PSD;

2. CEI CARE SPUN CA SCRISOAREA NU EXISTA si ca este o mare gogomanie NU AU FOST DE FAPT INVITATI SA SEMNEZE SCRISOREA !!!!! 
( multi lideri psd care de fapt asteapta la colt sa pice dragnea dar pana atunci se dau sustinatori de seama - spun ca scrisoarea nu exista);

3. Mai jos aveti linkul stirii care explica pe larg situatia acestei scrisori cu primii ei semnatari, la care se adauga Numele mentionate in postarea mea;

4. Lista semnatarilor scrisorii e lunga; Maine continuam cu ALTE NUME!”

Tabăra pro-Dragnea îi cere să convoace în cel mai scurt timp o ședință a Comitetului Executiv Național

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea (PSD) anunță într-o postare pe Facebook că filialele PSD din Transilvania au avut o întâlnire sâmbătă după amiaza, la capătul căreia au decis să ii ceară președintelui Liviu Dragnea să convoace Comitetul Excecutiv Național al partidului ”pentru a clarifica eventualele nemultumiri a unor colegi.”

Redăm postarea integral

”Am avut in aceasta dupa amiaza o intalnire cu colegii din PSD din Transilvania. Am discutat cateva ore, fiecare cu argumentele sale, despre directia in care trebuie sa se indrepte pe termen scurt si mediu Partidul Social Democrat. M-am bucurat enorm sa vad ca parerile coincid in cele mai multe privinte si am stabilit ca incepand de astazi vom vorbi intre noi, membrii PSD din Transilvania, mult mai des si vom avea pozitii unitare atunci cand se va vorbi despre viitorul nostru.

Sustinem fara rezerve Guvernul PSD-ALDE si aplicarea in continuare a Programului de Guvernare.
Toate atacurile si disensiunile publice intre membrii PSD cu functii de conducere de la Bucuresti trebuie sa inceteze rapid pentru a ne concentra pe rezultatele guvernarii si pentru a ne putea tine de cuvantul dat romanilor in 2016.

Cerem presedintelui Liviu Dragnea convocarea in cel mai scurt timp posibil a unei sedinte (sau a cate sedinte este nevoie) a Comitetului Executiv National pentru a clarifica eventualele nemultumiri a unor colegi. PSD este un partid democratic unde fiecare are dreptul sa isi exprime liber punctul de vedere dar ne dorim sa auzim nemultumirile in cadrul sedintelor statutare ale partidului si nu in mass media”.

Apelul liderilor filialelor PSD din Transilvania are loc pe fondul creșterii tensiunilor interne din partid, generate de acțiunile grupului de nemulțumiți și de criticile tot mai dure lansate de Gabriela Firea împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea.

G4Media.ro a dezvăluit vineri, potrivit unor surse din PSD, că gruparea anti-Dragnea din PSD, condusă de Paul Stănescu și Niculae Bădălău, intenționează să o propună pe Viorica Dăncilă președinte interimar al partidului dacă vor reuși să determine plecarea lui Liviu Dragnea. Propunerea ar figura la punctul doi al scrisorii inițiate de gruparea Stănescu – Bădălău, iar la primul punct ar fi solicitarea ca Liviu Dragnea să se retragă de la șefia partidului.

Dăncilă ar fi nemulțumită de presiunile constante ale lui Liviu Dragnea pentru promovarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere. Așa cum G4Media.ro a scris în repetate rânduri, Viorica Dăncilă a refuzat constant să dea ordonanța cerută de Dragnea.

În acest moment, scrisoarea inițiată de Paul Stănescu și Niculae Bădălău ar fi semnată de circa 15-20 de președinți de organizații județene și de sector, potrivit surselor G4Media.ro. Pe lângă semnăturile strânse deja, ar mai exista și alți președinți dispuși să susțină demersul, numai că aceștia ar fi lideri interimari de filială, care pot fi oricând schimbați din funcție de Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a avut joi o întâlnire la sediul PSD cu premierul Dăncilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, dar s-a lovit iar de refuzul acestora de a da OUG pentru amnistie.

Pe de altă parte, informația că Liviu Dragnea ar fi spus că e dispus să plece de la șefia partidului dacă i-o cer 30 de șefi de organizații e falsă, potrivit surselor G4Media.ro. Dimpotrivă, Liviu Dragnea caută acum soluții pentru a-i face pe puciști să renunțe la revoltă și să revină alături de el.

Dragnea a câștigat precedentele două înfruntări mari din partid, cu premierii Sorin Grindeanu și Mihai Tudose și, în acest moment, nu e clar ce șanse are gruparea Stănescu – Bădălău de a-și impune punctul de vedere.

 
 
Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Casei de Pensii anunță oficial care sunt pensiile care cresc cu 80-90% de la 1 septembrie

2 Directoarea Amelie Mauresmo i-a spus verde-n față lui Halep de ce nu i-a dat wildcard la Roland Garros

3 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

4 E bine să nu uităm aceste amănunte, oameni buni...

5 „Nu poți trăi în păcat. Eu sunt cu frica lui Dumnezeu”