Razie la aeroporturi: Poliția, cu ochii pe taximetriștii care-i păcălesc pe călători

Razie la aeroporturi: Poliția, cu ochii pe taximetriștii care-i păcălesc pe călători

Poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de peste 30.500 de lei în urma unor acţiuni de control privind legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim "TAXI" şi "în regim de închiriere", în zona aeroporturilor civile din România.

Taximetriștii din aeroporturi, luați la puricat

"Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, cu sprijinul personalului Autorităţii Vamale Române, au descoperit, într-un autocamion, condus de un cetăţean ucrainean, încărcat cu varză, cantitatea de 2.970.000 de ţigarete (148.500 de pachete), estimată la o valoare de peste 3 milioane lei", informează Poliţia de Frontieră Română într-un comunicat remis sâmbătă AGERPRES.

Sursa citată precizează că în această cauză se derulează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, iar faţă de şofer s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

"La data de 11.05.2023, în jurul orei 23,30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 43 de ani. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, varză din Macedonia în Ucraina. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul inspectorilor vamali din cadrul Autorităţii Vamale Române în vederea desigilării mijlocului de transport şi efectuarea unui control amănunţit asupra încărcăturii acestuia. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, în spatele mărfii declarate în documente (metoda capac), 297 de baxuri ce conţineau 2.970.000 de ţigarete (148.500 de pachete). Ţigările, în valoare totală de aproximativ 3.267.000 de lei, au fost indisponibilizate, iar în continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu", se arată în comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...