Real Madrid, campioana Spaniei. Barcelona, eșec usturător cu Girona, care trimite titlul în curtea rivalei

Real Madrid, campioana Spaniei. Barcelona, eșec usturător cu Girona, care trimite titlul în curtea rivalei

Real Madrid a cucerit al 36-lea titlu din LaLiga, după ce Barcelona s-a împiedicat pe terenul celor de la Girona. ”Albii” mai pot câștiga un trofeu în acest sezon: Liga Campionilor, unde mai au de disputat returul semifinalelor, cu Bayern Munchen (2-2 în tur).

Real Madrid e campioana Spaniei. Foto Facebook

Formația lui Carlo Ancelotti a trecut sâmbătă cu 3-0 de Cadiz și aștepta un pas greșit al Barcelonei pe terenul Gironei, care a și venit. Girona a reușit o ”remontada” de senzație, învingând 4-2 după ce a fost condusă cu 2-1, trimițând titlul la marea rivală a catalanilor.

Partida a început extrem de tare, iar Barcelona a deschis scorul după nici 3 minute de joc. Lamine Yamal l-a servit excelent pe Andrea Christensen, iar fundașul danez a marcat cu un șut la colțul lung. Doar un minut a durat avantajul catalanilor, Artem Dovbyk înscriind cu capul din zona careului mic.

Barcelona, la 14 puncte distanță de Real

Barcelona a primit un penalty chiar înainte de pauză, iar Robert Lewandowski a transformat cu mult calm, ducând scorul la 2-1. Repriza a doua a însemnat o sarabandă de greșeli ale oaspeților, astfel că Girona a marcat de două ori în doar două minute, întorcând scorul, prin Portu și Miguel Gutierrez. Portu a făcut dubla în minutul 75, năruind speranțele Barcelonei.

A fost 4-2, iar catalanii au rămas la 14 puncte în spatele lui Real Madrid, cu 4 etape înainte de final. De partea cealaltă, revelația campionatului, Girona și-a asigurat prezența în grupele Champions League din sezonul viitor. ”Los blancos” au cucerit al 36-lea titlu în Spania, egalând un record deținut de Juventus, care are același număr de titluri dintre echipele din top 5 campionate ale Europei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”