Respirația urât mirositoare poate fi combătută simplu prin metode casnice

Respirația urât mirositoare poate fi combătută simplu prin metode casnice

Respirația urât mirositoare poate avea o mulțime de cauze. Dacă nu este vorba de o carie care trebuie rezolvată la dentist, atunci aveți o mulțime de alte soluții pentru a scăpa de acest neplăcut și nedorit neajuns.

Remedii naturale pentru respirația urât mirositoare FOTO Shutterstock

Respirația urât mirositoare poate face să ne scadă stima de sine. Ne poate face să ne fie dificil să stăm de vorbă cu cineva, darși mai grav est atunci când nu ne dăm seama de asta și cineva ne atenționează. Situația este cu adevărat jenantă și e cazul să luăm măsuri.

Dar dacă nu e vorba de o necesitate de a merge la dentist, măsurile pot fi luate foarte simplu, cu unele ingrediente ce le găsim în orice bucătărie.

Cauzele care fac respirația urât mirositoare nu sunt secrete. Printre cele mai răspândite se numără limba acoperită cu bacterii, carii dentare, boli gingivale și igiena orală deficitară. Toate alimentele pot rămâne blocate între dinți, dar unele, cum ar fi ceapa și usturoiul, pot provoca mai frecvent respirația urât mirositoare. De asemenea, sunt afectați și fumătorii. Indiferent de sursă, tratamentul presupune abordarea cauzei.

Respirația urât mirositoare poate fi combătută

Atât persoana cu care stăm de vorbă, cât și noi ne simțim mai bine atunci când avem o respirație proaspătă. Iar pentru a menține o bună igienă dentară, iată câteva remediii simple.

1. Beți apă

Gura uscată poate fi provocată de mai multe lucruri diferite, unul dintre ele fiind deshidratarea. Una dintre cele mai importante modalități de a preveni respirația urât mirositoare este să bei apă în fiecare zi. Va fi mai simplu să curățați germenii care produc un miros neplăcut dacă gura este mai umedă. Saliva ajută la menținerea igienei orale și inhibă dezvoltarea germenilor. Dacă aveți tendința de a vă trezi cu respirația urât mirositoare de dimineață, atunci acest lucru este extrem de util, scrie Pinkvilla .

2. Mestecați cuișoare

Cuișoarele ajută la împrospătarea respirației și luptă împotriva germenilor care cauzează cariile dentare. Vă puteți împrospăta cu adevărat instantaneu respirația și o puteți face plăcută, dacă mestecați cuișoare doar de câteva ori pe zi. Acesta estompează treptat și definitiv respirația urât mirositoare, împiedicând dezvoltarea germenilor care o provoacă.

3. Beți ceai verde

Există numeroase moduri în care acest ceai verde este benefic pentru igiena dentară. Potrivit cercetărilor, antioxidanții din ceaiul verde contracarează mai multe dintre motivele care duc la respirația urât mirositoare. În special, polifenolii diminuează germenii și compușii sulfuroși care provoacă respirația urât mirositoare. Înainte de a merge la culcare, preparați două cești de ceai și lăsați-le să se infuzeze în frigider toată noaptea. Umpleți o sticlă de la apă cu ceaiul răcit, apoi duceți-o la locul de muncă. Beți din ea treptat toată ziua pentru a preveni respirația urât mirositoare.

4. Mâcați semințe de fenicul

Unele condimente și ierburi au uleiuri esențiale aromate . În urma consumului de mâncăruri cu usturoi și alte mâncăruri picante, acestea pot ajuta la mascarea mirosului respirației. În mod similar, semințele de fenicul oferă un ulei esențial parfumat cu calități antimicrobiene care pot ajuta la respirație. Semințele sărate de fenicul stimulează producția de salivă, care ajută la distrugerea microorganismelor dăunătoare. Adăugarea acestui ingredient în ceai poate fi folosită și pentru a crea o băutură care curăță gura.

5. Consumați iaurt

Iaurtul conține Lactobacillus, o bacterie utilă. Intestinul este doar o regiune în care aceste bacterii benefice ar putea ajuta organismul să lupte împotriva microbilor patogeni. Asigurați-vă că iaurtul este sărac în zahăr, cum ar fi iaurtul simplu sau degresat, deoarece acest lucru poate ajuta la reducerea respirației urât mirositoare. Zahărul poate hrăni în mod natural bacteriile , care este un mare contribuitor la respirația urât mirositoare. Așa că evitați iaurtul zaharat și optați în schimb pentru cel probiotic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante