Reţea de traficanţi de migranţi, destructurată într-o operaţiune comună a poliţiilor din Germania şi Polonia

O reţea de traficanţi de migranţi, bănuită că ar fi adus în Germania via Polonia numeroşi sirieni, a fost destructurată miercuri şi două persoane au fost arestate, au anunţat poliţiile germană şi poloneză, relatează AFP şi DPA.

Reţeaua incriminată era formată din polonezi de origine siriană, suspectaţi că s-ar fi folosit de vize turistice poloneze false pentru a aduce numeroşi sirieni în Germania, potrivit unui comunicat al poliţiei federale germane.

Ajunşi în Polonia cu avionul, migranţii erau apoi transportaţi în Germania, unde depuneau cereri de azil, potrivit aceleiaşi surse.

Fiecare persoană era forţată să plătească circa 8.000 de euro traficanţilor, care au strâns astfel peste 300.000 de euro.

Suspecţii acţionau din Germania şi Polonia, astfel că ancheta a fost condusă în comun de poliţiile din cele două ţări.

Doi suspecţi au fost arestaţi la Berlin, în timp ce un al treilea este în continuare căutat, se precizează în comunicatul poliţiei.

La operaţiune au participat 170 de ofiţeri de poliţie, care au efectuat mai multe percheziţii în Germania şi în Polonia în urma cărora au fost confiscate telefoane mobile şi dispozitive de stocare de date.

Din 2015, Germania a primit mai mult de un milion de solicitanţi de azil, proveniţi în principal din Siria, Irak şi Afganistan. Fluxul de migranţi a încetinit în martie 2016, ca urmare a deciziei mai multor ţări europene de a-şi închide graniţele şi a semnării de către UE şi Turcia a unui acord vizând reducerea numărului de refugiaţi.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai mare furt comis vreodată de un român tocmai s-a mușamalizat. Țara a pierdut peste un miliard de dolari

2 O să aveți un șoc când veți afla cine sunt...

3 Informație / Președintele pregătește din umbră o mutare care poate îngropa definitiv PSD

4 Un erou în locul lui Arafat?

5 În afacerea „10 august 2018” a venit și vremea decontării vinovățiilor individuale

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan