Reţea de traficanţi de migranţi, destructurată într-o operaţiune comună a poliţiilor din Germania şi Polonia

Reţea de traficanţi de migranţi, destructurată într-o operaţiune comună a poliţiilor din Germania şi Polonia

O reţea de traficanţi de migranţi, bănuită că ar fi adus în Germania via Polonia numeroşi sirieni, a fost destructurată miercuri şi două persoane au fost arestate, au anunţat poliţiile germană şi poloneză, relatează AFP şi DPA.

Reţeaua incriminată era formată din polonezi de origine siriană, suspectaţi că s-ar fi folosit de vize turistice poloneze false pentru a aduce numeroşi sirieni în Germania, potrivit unui comunicat al poliţiei federale germane.

Ajunşi în Polonia cu avionul, migranţii erau apoi transportaţi în Germania, unde depuneau cereri de azil, potrivit aceleiaşi surse.

Fiecare persoană era forţată să plătească circa 8.000 de euro traficanţilor, care au strâns astfel peste 300.000 de euro.

Suspecţii acţionau din Germania şi Polonia, astfel că ancheta a fost condusă în comun de poliţiile din cele două ţări.

Doi suspecţi au fost arestaţi la Berlin, în timp ce un al treilea este în continuare căutat, se precizează în comunicatul poliţiei.

La operaţiune au participat 170 de ofiţeri de poliţie, care au efectuat mai multe percheziţii în Germania şi în Polonia în urma cărora au fost confiscate telefoane mobile şi dispozitive de stocare de date.

Din 2015, Germania a primit mai mult de un milion de solicitanţi de azil, proveniţi în principal din Siria, Irak şi Afganistan. Fluxul de migranţi a încetinit în martie 2016, ca urmare a deciziei mai multor ţări europene de a-şi închide graniţele şi a semnării de către UE şi Turcia a unui acord vizând reducerea numărului de refugiaţi.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…