România – Elveția capătă o miză colosală: De ce egalul e „interzis“ și ce riscă echipa învinsă

România – Elveția capătă o miză colosală: De ce egalul e „interzis“ și ce riscă echipa învinsă

S-a spus după etapa de sâmbătă, când rezultatele din grupa I au calificat atât România, cât și Elveția la Euro 2024, că meciul direct, cel de marți, va fi unul de palmares. În care, într-o atmosferă de sărbătoare pe „Arena Națională“ – toate biletele s-au vândut deja! – românii, în primul rând, vor savura revenirea la un turneu final după 8 ani. Nimic mai departe de adevăr însă! Pentru că România – Elveția va avea o miză uriașă, chiar pentru Euro 2024 (Germania, 14 iunie – 14 iulie).

Ianis Hagi

Concret, remiza avantajează naționala noastră, însă e „interzisă“ pentru trupa pregătită de Murat Yakin, după cum a și scris acum presa din Elveția. Explicația e simplă: egalul înseamnă că România câștigă grupa I și își adjudecă locul în urna a 2-a pentru tragerea la sorți pentru Euro 2024 (sâmbătă, 2 decembrie, ora 19.00, Hamburg). În schimb, un rezultat de egalitate va trimite Elveția, fie în urna a 3-a, fie a 4-a, la tragerea la sorți pentru Campionatul European!

Așadar, după partida cu Israel de la Felcsút, în care am avut două variante din trei ca să prindem Euro 2024, și acum, în meciul cu Elveția, avem două șanse pentru a ne rezerva locul în urna a 2-a valorică. În schimb, dacă tricolorii vor pierde în fața Elveției, atunci România va încheia grupa I pe locul 2. Și, mai grav, va ajunge în urna a 3-a sau chiar a 4-a, în funcție de rezultatele din celelalte grupe preliminare.

Pornind de aici, presa din Elveția a prefațat duelul România – Elveția de marți (ora 21.45, Antena 1) și, potrivit Digi Sport , a tras o concluzie scurtă: „Egalul e interzis pentru noi!“.

Ce au scris jurnaliștii elvețieni?

*Egalul e interzis! Iată de ce e important pentru Euro 2024 ca Elveția să învingă România. Meciul cu România nu se joacă doar pentru prestigiu. Rezultatul va avea un impact direct asupra tragerii la sorți pentru Campionatul European.

*Dacă va câștiga grupa, Elveția ar fi în urna a 2-a, având în vedere că n-are suficiente puncte pentru a fi în prima. În cazul în care ne vom califica la Euro de pe locul 2, există riscul să fim în urna a 4-a, astfel că putem avea adversare de top în faza grupelor. Spre exemplu, ar fi posibilă o grupă cu Anglia, Danemarca și Olanda.

*Nicio altă echipă nu a înregistrat mai multe remize în preliminariile Campionatului European, cinci din nouă meciuri. Doar adversara noastră din grupă, România, și micuța Moldova, sunt aproape, cu câte patru egaluri.

Preliminarii Euro 2024, grupa I

1. România 9 5 4 0 15-5 19

2. Elveția 9 4 5 0 22-10 17

3. Israel 9 3 3 3 9-11 12

4. Kosovo 9 2 5 2 10-9 11

5. Belarus 9 2 3 4 8-14 9

6. Andorra 9 0 2 7 3-18 2

*Primele două clasate vor merge la Euro 2024.

Ultima etapă:

*Marți: România – Elveția (21.45, Antena 1), Andorra – Israel (21.45), Kosovo – Belarus (21.45)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte... / Să stați pe aproape, că urmează evenimente în PSD...

2 Altă manipulare s-a fâsâit / Vlad Voiculescu, pus oficial sub urmărire penală de DNA pentru abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu cu cons…

3 Rareș Bogdan, text care ar trebui să dea de gândit...

4 Ca să vedeți cum suntem manipulați! / Polonia a dat undă verde pentru construirea în țară a 24 reactoare modulare mici

5 Ea este fosta soție austriacă a milionarului ucis din Sibiu, căreia i-a luat numele