România, victorie stelară la Campionatul European de volei feminin. Prima surpriză de la Euro 2023

România, victorie stelară la Campionatul European de volei feminin. Prima surpriză de la Euro 2023

Naţionala României a obţinut prima sa victorie la Campionatul European de volei feminin - CEV EuroVolley 2023, 3-1 (25-22, 25-21, 23-25, 25-19) cu Croaţia, joi seara, la Monza (Italia), în Grupa B.

Naționala României a realizat surpriza la EuroVolley 2023. Foto: doarvolei.ro

După un eşec fără drept de apel, 0-3 cu Italia, în meciul de debut, în faţa deţinătoarei titlului continental, tricolorele s-au impus în faţa Croaţiei după aproape două ore de joc. A fost o seară magică pentru voleiul feminin românesc, ”tricolorele” producând prima surpriză a turneului final!

Elizabet Lenke Inneh, cu 22 de puncte, a fost cea mai bună jucătoare a echipei antrenate de spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez. Adelina Budăi-Ungureanu a contribuit cu 17 puncte, iar Rodica Buterez a adăugat 16.

La precedenta ediție am fost penultimii

Meciul s-a desfăşurat în faţa a 875 de spectatori şi a fost arbitrat de Maria de las Olas Rordriguez Machin (Spania) şi de Dejan Rogic (Serbia). CEV EuroVolley 2023 are loc în perioada 15 august-3 septembrie în patru ţări, Belgia, Italia, Estonia şi Germania.

România va juca în continuare cu Elveţia (19 august), Bosnia-Herţegovina (21 august) şi Bulgaria (22 august). Primele patru clasate se vor califica în optimile de finală.

La Europeanul din 2021, care a avut loc în Bulgaria, Croaţia, România şi Serbia, tricolorele au ocupat penultimul loc, 23. Cel mai bun rezultat al României la un Campionat European feminin s-a înregistrat în 1963, când tricolorele au obţinut bronzul pe teren propriu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?