Rusia a început luni exerciţii militare de amploare în 20 de poligoane, inclusiv în Crimeea, Abhazia şi Osetia de Sud

Rusia a început luni exerciţii militare de amploare în 20 de poligoane, inclusiv în Crimeea, Abhazia şi Osetia de Sud

Armata rusă a început luni exerciţii tactice pe scară largă în 20 de poligoane din Districtul militar Sud, inclusiv în Crimeea (peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014, not.red.), în Abhazia şi Osetia de Sud (două regiuni separatiste georgiene recunoscute de Moscova în 2008, not.red.), relatează agenţia de presă Interfax, citând serviciul de presă al Districtului militar Sud.

La aceste exerciţii tactice şi speciale, programate să se încheie în 15 septembrie, participă toate tipurile de forţe militare ale Districtului militar Sud, precum şi Flota rusă din Marea Neagră şi Flotila din Marea Caspică.

Aplicaţiile se vor desfăşura în 20 de poligoane militare din regiunile Astrahan, Rostov, Stavropol, Adîgheia (Krasnodar), Daghestan, Osetia de Nord, Cecenia, Crimeea, inclusiv la cele din bazele ruseşti din Armenia, Abhazia şi Osetia de Sud, a specificat serviciul de presă menţionat.

Pe lângă unităţi motorizate, de tancuri şi artilerie, la aceste exerciţii participă de asemenea structuri de protecţie chimică, biologică şi împotriva radiaţiilor, de război electronic, de recunoaştere şi trupe de inginerie şi asistenţă logistică. Plus 80 de avioane şi elicoptere, conform Interfax.

În luna iulie, Rusia a efectuat exerciţii militare în Marea Neagră, la care au participat fregatele "Admiral Grigorovici" şi "Admiral Essen" din cadrul Flotei ruse cu baza la Sevastopol (Crimeea), care au simulat atacuri "pentru distrugerea unui detaşament naval al unui inamic imaginar", evocă publicaţia ucraineană Zerkalo nedeli.

Potrivit acesteia, navele Flotei ruse din Marea Neagră au monitorizat exerciţiile internaţionale Sea Breeze- 2021, desfăşurate în iunie-iulie în Marea Neagră, uneori provocând vasele ţărilor implicate în aceste manevre.

Marea Neagră se transformă într-o zonă de confruntare periculoasă, a declarat într-un interviu acordat la 5 august agenţiei oficiale de presă RIA Novosti directorul Departamentului IV din cadrul Ministerul rus de Externe, Iuri Pilipson, criticând exerciţiile Sea Breeze. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria