Rusia ameninţă cu expulzarea corespondenţilor de presă americani dacă YouTube continuă să blocheze briefingurile MAE rus

Rusia ameninţă cu expulzarea corespondenţilor de presă americani dacă YouTube continuă să blocheze briefingurile MAE rus

Rusia a ameninţat joi că va expulza corespondenţi de presă americani dacă platforma video YouTube va bloca din nou briefingurile de presă ale purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

Anunţul a fost făcut chiar de aceasta din urmă într-o intervenţie în cadrul Consiliului Federaţiei Ruse (Senatul rus).

''(Youtube) a blocat încă o conferinţă de presă. Ce vom face noi? Pot spune că, dacă o vor face din nou, atunci un ziarist sau o mass-media din SUA pleacă acasă'', a promis purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Ea a insistat că, dacă Youtube persistă cu această conduită, ''vom anunţa un nume precis sau o mass-media precisă'' ce va trebui să părăsească Rusia.

Maria Zaharova a adăugat că este posibil ca o astfel de măsură a Rusiei să nu se limiteze la presa americană, menţionând în acest sens poziţia ''antirusească'' a Poloniei.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus anunţase miercuri că este în curs de elaborare ''un pachet de măsuri'' împotriva mass-media anglo-saxone, ca represalii faţă de restricţiile impuse împotriva mass-media ruse în Occident.

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a adoptat săptămâna aceasta în primă lectură un proiect de lege care va permite Procuraturii să dispună încetarea activităţii în Rusia în cazul corespondenţilor de presă străini dacă estimează că ţara de origine a acestor discriminează presa rusă.

Una dintre primele măsuri luate de mai multe ţări occidentale după declanşarea agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei a fost interzicerea unor mass-media ruse precum Russia Today sau Sputnik, măsură considerată de Moscova o încălcare a libertăţii de exprimare.

După ce la începutul lunii martie Rusia a adoptat o lege care prevede până la 15 ani de închisoare pentru publicarea a ceea ce autorităţile ruse consideră a fi ''informaţii false'', mai multe mass-media străine şi-au întrerupt activitatea în Rusia, dar unele au reluat-o între timp.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet