Rusia susține că a respins un atac „masiv” cu drone care viza obiective militare din Crimeea

Rusia susține că a respins un atac „masiv” cu drone care viza obiective militare din Crimeea

Armata rusă a doborât marți zece drone ucrainene în timpul unei tentative de atac „masiv” împotriva instalaţiilor sale din peninsula Crimeea, a doua zi după o incursiune similară a unor aparate de zbor fără pilot pe teritoriul rus, relatează agențiile internaționale de presă, care citează un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

FOTO Arhivă

„O tentativă de atac masiv cu drone a regimului de la Kiev asupra instalaţiilor din peninsula Crimeea a fost dejucată”, susține Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, precizând că nu există victime.

Potrivit Moscovei, şase drone de atac ucrainene au fost doborâte de apărarea antiaeriană rusă şi alte patru dezactivate de mijloace electronice.

Situată la Marea Neagră, peninsula Crimeea se află din 2014 sub ocupație rusească.

Marţi, teritoriul rus a fost vizat de incursiuni cu drone, fără a provoca pagube. În premieră, una dintre aceste drone s-a prăbuşit în regiunea Moscova. Alte trei drone au fost doborâte în noaptea de luni spre marţi în alte regiuni.

Nu este pentru prima dată când instalații militare din Crimeea, unde se află flota rusă la Marea Neagră, sunt vizate de atacuri cu drone.

Aparate de zbor fără pilot au vizat portul Sevastopol în decembrie, o centrală electrică la începutul lui octombrie şi Statul Major al Flotei Ruse de la Marea Neagră în august, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…