Rușii se laudă că au distrus un tanc Leopard 2, dar sunt contraziși de propriii propagandiști: „E doar un tractor” VIDEO

Rușii se laudă că au distrus un tanc Leopard 2, dar sunt contraziși de propriii propagandiști: „E doar un tractor” VIDEO

Ministerul Apărării din Rusia a prezentat un videoclip pentru a revendica un succes major: distrugerea unui tanc Leopard fabricat de germani. Doar că imaginile folosite de propaganda de la Moscova sunt controversate.

Un elicopter rusesc de atac (Ka-52) trage o rachetă asupra unui vehicul ascuns pe un câmp ucrainean, asta ar fi, pe scurt, descrierea controfersatului videoclip, relatează Insider .

Ucraina a primit recent tancuri Leopard 2 , un tanc principal de luptă de generația a treia, a cărei caroserii de 68 de tone este transportată de două șenile care rulează pe lungimea vehiculului și o transportă pe teren impracticabil pentru vehicule pe roți. Între ele se află o placă blindată construită pentru a proteja împotriva minelor și rachetelor.

Vehiculul văzut în videoclipul Rusiei nu are aceste caracteristici, precum și alte elemente distinctive, cum ar fi tunul Leopard de 120 mm sau armamentul secundar format dintr-o mitralieră montată.

Samuel Bendett, expert militar din cadrul grupului de cercetare non-profit CNA, a subliniat că un operator poate fi auzind spunând: „Să testăm pe asta”. Această propoziție îl face să creadă că nu este genul de expresie folosită de un pilot de elicopter de luptă, ci mai degrabă este o expresie folosită doar atunci când și-ar testa sistemele pe un „tractor ghinionist” aflat pe un câmp.

De altfel, pe rețelele sociale au apărut mai multe postări care indică faptul că, Rusia a distrus în realitate un tractor, nu un tanc Leopard.

Canalul rus Voienniy Osvedomitel a recunoscut că acesta nu este un Leopard-2 și nici măcar un tanc, ci un vehicul agricol obișnuit:

Nu vrem să spunem nimic, însă vehiculul din filmarea publicată de Ministerul Apărării al Federației Ruse cu silueta sa nu arată deloc ca un tanc. Cu toate acestea, aceste siluete amintesc cel mai mult de combinele agricole. Acest lucru este evidențiat de șnecurile de descărcare (țevi) caracteristice montate înalt, care, datorită locației lor, nu sunt în mod clar pistoale. De asemenea, „tancurile” nu au semne de „turule”. În cel de-al doilea cadru al impactului cu racheta, sunt vizibile clar 4 roți ale unui tractor similar cu un pulverizator John Deere 4830.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

4 Citiți și judecați voi...

5 Foarte interesante amănunte...