Să nu uitați! Pandemia este încă la început! Vin vremuri grele pentru întreaga omenire, focarele din Europa se reaprind!

Să nu uitați! Pandemia este încă la început! Vin vremuri grele pentru întreaga omenire, focarele din Europa se reaprind!

Să nu uitați! Pandemia este încă la început! Vin vremuri grele pentru întreaga omenire, focarele din Europa se reaprind! Doar până la sfărșitul anului, omenirea ar putea inregistra peste 50 milioane de contaminări și în jur de 1,5 milioane decese. Cel mai probabil, până la anul, prin mai-iunie, cifrele se vor tripla! Nimeni nu poate anticipa, în acest moment, efectul devastator asupra economiei.

Aveți mai jos situația la zi a cazurilor la nivel mondial. S-a ajuns deja ca la doar 4 zile să se infecteze 1.000.000 de oameni!

Urmărește mai jos, în timp real, evoluția pandemiei în Europa și în lume:

 
Covid-19 continuă să progreseze, în special în Brazilia și în Statele Unite, unde a doborât un nou record de noi cazuri detectate în ultimele 24 de ore. Peste 13,6 milioane de persoane au contactat boala și în întreaga lume au fost înregistrate cel puțin 585.750 de decese legate de noul coronavirus. Italia a depășit joi pragul simbolic de 35.000 de morți, potrivit AFP.

În plină cursă mondială pentru găsirea unui vaccin, Regatul Unit, SUA și Canada au acuzat serviciile rusești de informații că se află în spatele atacurilor care vizează obținerea de studii în acest domeniu, o acuzație negată de Kremlin.

În fața recrudescenței contaminărilor și a amenințării unui al doilea val, mai multe țări din Europa continuă să înăsprească măsurile sanitare și condițiile de carantină.

Germania, una dintre țările relativ puțin afectate, a autorizat măsuri de carantină întărită la nivel local, cu "interdicții de ieșire" din zone geografice limitate în caz de vârf de contaminări.

O noutate în această țară, care până acum avea o definiție destul de suplă a carantinei, bazată în mare parte pe autodisciplină.

Autoritățile se tem acum de revenirea persoanelor plecate în vacanțe, în special pe plajele mediteraneene.

În Franța, unde au reapărut mai multe focare de contaminare în ultimele zile, purtatul măștii va deveni obligatoriu de săptămâna viitoare în toate spațiile închise rezervate publicului.

Epidemia progresează în continuare în America Latină și în Caraibe, în special în Brazilia, care a depășit pragul de două milioane de contaminări, al doilea cel mai grav bilanț din lume după Statele Unite, și se apropie de pragul de 80.000 de morți.

Statele Unite au înregistrat un nou record de cazuri detectate în 24 de ore, cu peste 68.000 de infectări înregistrate joi. Statul Florida, centrul epidemiei, a raportat joi cel mai mare număr de decese în 24 de ore: 156.

În India, 125 milioane de oameni (10% din populația țării) din statul Bihar au intrat în noaptea de miercuri spre joi într-o nouă carantină de 15 zile.
 


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Expo-nuri în Poliția Română?

4 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

5 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor