Șah: Remiză în partida a șaptea a meciului pentru titlul mondial dintre Magnus Carlsen și Serghei Kariakin

Șah: Remiză în partida a șaptea a meciului pentru titlul mondial dintre Magnus Carlsen și Serghei Kariakin

A șaptea partidă dintre norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de șah, și rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial, pentru titlul suprem, care are loc la New York, s-a terminat remiză după numai 33 de mutări, informează site-ul competiției.

A fost rândul lui Serghei Kariakin să aibă piesele albe și pentru prima dată în această confruntare pentru coroana de cel mai bun jucător de șah al lumii comentatorii jocului pe 64 de pătrate au avut de analizat ''gambitul Damei acceptat''.

După primele șapte partide, scorul este egal 3,5-3,5.

În partida cu numărul 8 programată în cursul zilei de luni, campionul mondial va avea avantajul pieselor albe. Marți este a patra zi de odihnă.

În cadrul conferinței de presă, una dintre întrebări s-a referit la modul în care cei doi protagoniști ai meciului din Statele Unite ale Americii doresc să se relaxeze. Serghei Kariakin a precizat că vrea să facă ''un zbor cu elicopterul''. În replică, norvegianul a răspuns: ''Nu voi merge cu elicopterul, pentru că îmi este frică''.

Meciul va avea loc pe parcursul a 12 partide, fiind declarat câștigător primul care atinge cota de 6,5 puncte. În caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…