Scârba de Rizea a MINȚIT!/Gabriela Coman (ANPDCA) despre cazul Rizea: Au fost parcurși toți pași procedurali în adopție; procesul este finalizat

Scârba de Rizea a MINȚIT!/Gabriela Coman (ANPDCA) despre cazul Rizea: Au fost parcurși toți pași procedurali în adopție; procesul este finalizat

Analiza datelor din dosarul de adopție în cazul Rizea arată că au fost îndepliniți și au fost parcurși toți pași procedurali în adopție, iar procesul este finalizat și nu ar putea fi influențat de arestarea lui Cristian Rizea, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Gabriela Coman, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).

"Uitându-ne pe dosarul întocmit de Direcția de Protecția a Copilului de la județul Teleorman, nu pe întreg dosarul, ci pe numai pe date din dosar, constatăm că au fost îndeplinite și au fost parcurși toți pași procedurali în adopție. Toți pașii au fost făcuți regulamentar, în mod firesc. Probabil că nici nu se ajungea la încuviințarea adopției dacă nu erau făcuți toți pașii, dat fiind că instanța este cea care verifică inclusiv parcurgerea tuturor pașilor și existența la dosar a documentației necesare", a spus Gabriela Coman.

De asemenea, aceasta a precizat că procesul de adopția a fost finalizat și că nu ar putea fi influențat de arestarea lui Rizea.

"Aici este o confuzie. Probabil că din cauza emoției a existat o confuzie. Am văzut declarația domnului Rizea care a spus că este în procesul de adopție acum al copilului. Adopția copilului s-a finalizat în decembrie 2014. Deci copilul este acum copilul natural al familiei Rizea, punct. Mai există doar etapa de monitorizare post adopție care este o vizită pe care o face periodic, la trei luni, serviciul social pentru a vedea cum evoluează copilul, dar copilul este copilul natural al familiei Rizea începând din decembrie 2014", a afirmat Gabriela Coman.

Copilul ar putea fi ridicat din familie în cazul în care este abuzat, dacă este neglijat sau dacă se întâmplă un accident cu ambii părinți, a mai explicat Gabriela Coman.
Deputatul Cristian Rizea a fost adus pe 2 martie cu mandat la Direcția Națională Anticorupție , într-un dosar în care, potrivit unor surse judiciare, are calitatea de suspect pentru trafic de influență.

În aceeași zi, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și a arestării preventive a deputatului Cristian Rizea, acuzat de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat luni, 7 martie, cererea DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Cristian Rizea, iar miercuri, 9 martie, Plenul Camerei Deputaților a aprobat cererea DNA pentru încuviințarea reținerii acestuia, dar a respins cererea privind încuviințarea arestării preventive .

În plenul Camerei, Cristian Rizea a declarat că este în plin proces de adopție a unui copil , care se va finaliza în noiembrie, și le-a spus colegilor săi că îi lasă pe ei să decidă dacă fiul său "va avea o familie".

"Înțeleg caracterul delicat al situației juridice în care mă aflu. Pe de altă parte însă, mai știu că legea cere analizarea și unor elemente ținând de vârstă, pregătire profesională, situație familială, legătura cu societatea. Cu toții știți că am o familie, cu toții știți că am un copil pe care îl iubesc ca pe ochii din cap. Nu voi invoca situația fiului meu pentru a vă impresiona, dar vă pot spune că dacă este ceva care mă face să vreau să trec peste această perioadă dificilă este faptul că am acest copil în vârstă de 2 ani și jumătate, pentru care vreau să mă lupt și să-mi demonstrez nevinovăția. Ceea ce nu știți este că, acum 2 ani și jumătate, la două ore după ce acest copil s-a născut, el a fost adoptat de către mine și soția mea. Acest demers, conform legilor din România, se încheie în luna noiembrie a acestui an. Vă las pe dvs să decideți dacă începând de mâine voi putea sau nu să continui această procedură de adopție alături de soția mea și dacă fiul meu va avea o familie", a afirmat Rizea în plenul Camerei Deputaților.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”