Şefa sindicatului prostituatelor din Cartierul Roșu, o româncă de 34 de ani: „Ne-am descurcat cu boli mai mari decât Covid-19“

Şefa sindicatului prostituatelor din Cartierul Roșu, o româncă de 34 de ani: „Ne-am descurcat cu boli mai mari decât Covid-19“

Prostituatele din Amsterdam sunt fericite pentru că au posibilitatea să câștige din nou bani, dar urmează reguli stricte în ceea ce privește contactul față în față, igiena și verifică toți clienții dacă au simptome de Covid-19.

Cartierul Roșu din Amsterdam s-a redeschis după restricțiile impuse de coronavirus, dar prostituatele și clienții trebuie să respecte reguli stricte, relatează The Guardian.

Toate bordelurile din Olanda s-au închis începând cu mijlocul lunii martie și urmau să rămână închise până în luna septembrie. Totuși, pentru că au fost înregistrate puține cazuri de Covid-19 în ultima vreme, s-a decis redeschiderea acestora.

Felicia Anna, o prostituată româncă în vârstă de 34 de ani, a spus că „se simte foarte bine” că s-a întors la muncă.

„În perioada carantinei, multe prostituate au avut probleme financiare, astfel că suntem fericite că putem lucra din nou”, a spus Anna, șefa sindicatului prostituatelor din Cartierul Roșu.

Românca a spus că femeilor le e teamă că vor avea mai puțini clienți, având în vedere că majoritatea erau turiști și Olanda încă interzice cetățenilor din numeroase țări să intre pe teritoriul ei.

„Sunt complet ocupată pentru miercuri”, a spus Foxxy, prostituată și activistă în cadrul Centrului de Informare pentru Prostituție din Amsterdam.

Deși au luat mai puține măsuri restrictive față de alte țări, autoritățile olandeze au închis complet Cartierul Roșu, cu tot cu vitrinele din care prostituatele își atrăgeau clienții.

Totuși, prostituatele trebuie să fie foarte atente la interacțiunea cu clienții.

„Înainte să fac o programare, trebuie să verific dacă clientul se simte bine, dacă are simptome sau dacă cineva apropiat are simptome”, a spus Foxxy.

Printre regulile impuse se numără și evitarea contactului față în față, ceea ce înseamnă că nu vor putea să se sărute cu clienții.

„După ce clientul pleacă din cameră, vom dezinfecta tot ce ar fi putut atinge, patul, chiuveta, toaleta, mânerele de la ușă, tot”, a spus Felicia Anna.

Cu toate acestea, românca a spus că prostituatele sunt oricum experte în igienă: „Ne-am descurcat deja cu boli mai mari decât corona”.

Olanda a legalizat prostituția în anul 2000, iar în prezent sunt în jur de 7.000 de prostituate doar în Amsterdam. Toate prostituatele sunt înregistrate la Camera de Comerț și plătesc impozit pe venit.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

2 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

3 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

4 Răsturnare de situație! Ministrul de Interne dus de nas de dușmanii lui Gavriș? Parchetul de pe lângă Tribunal…

5 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …